Dilipak: Kenevirci dedenin kenevir tohumu hâlâ gümrükte bekletiliyor

"Şahid ol Ya Rab! Bu icraatı yapanlardan da bu mevzuatı yazanlardan da şikayetçiyim"

Fotoğraf: AA

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahma Dilipak, Türkiye'de tarıma dair yorumlar getirdiği köşe yazısında "kenevirci dede" diye nitelediği bir kişinin tohumlarının gümrükte bekletildiğini söyledi. Dilipak, imha edilecek olan tohumlar için "Bu uygulamadan şikayetçiyim" dedi.

Dİlipak'ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Kenevirci dedenin kenevir tohumu hâlâ gümrükte bekletiliyor bu arada. “Isıl işlem” cinayeti ile değerli bir tohum kuş yemi haline getirildikten sonra, kısırlaştırılıp, murdar edilip, öyle sahibine teslim edilecek.

Şahid ol Ya Rab!. Bu icraatı yapanlardan da bu mevzuatı yazanlardan da şikayetçiyim ve bu kendilerini “ıslah edici” diye tanımlayan, bozguncuların ve müfsidlerin şerrinden Sana sığınıyoruz. Islah olmayacaklarsa, öbür dünyada bunları, hizmet ettikleri ve talimatlarına uydukları lobilerle birlikte haşret. 

Dilipak, 31 Mart 2020 tarihinde kenevirin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılabileceğini iddia ettiği bir köşe yazısı kaleme almıştı.

Dilipak, ilgili yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Gümrükteki tohumu ısıl işlemden geçirip murdar edip verecekler. Mevzuat böyleymiş. Değiştirin mevzuatı, Allah’ın emri mi bu! Acil durum var, Afet ve Kriz komitesi içinde “Kamu yararı” komisyonu kurun. Elini yıka evde kal, bize güven, gerisini merak etme sen! Siz de bize güvenin biraz! Siz bizim için varsınız. Siyaset güven değil denetim müessesesidir.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU