Rus Dışişleri: ABD istihbaratının ajanları uyuşturucu trafiğinin içinde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi ABD uçaklarının kontrol edilmeden uçuş yaptığını söyledi

Fotoğraf: AA

Rusya'nın Taliban bağlantılı militanlara Afganistan'daki ABD askerlerini öldürmeleri için para teklif ettiği iddiaları tartışılırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakanlığı Asya İkinci Dairesi Başkanı Zamir Kabulov çarpıcı bir açıklama yaptı.

Kabulov, "Orada olan projelerden sayısız çekilen, bizleri bir takım şeylerle suçlayan harika Amerikan istihbaratının ajanları uyuşturucu trafiğinin içinde” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'yı Taliban'la gizli anlaşma yapmakla suçlayan ABD istihbaratının uyuşturucu ticaretine karıştığı belirtildi.

“Uçakları kontrol edilmeden her yere uçuyor”

Rossiya 1 kanalına konuşan Kabulov, "Orada olan projelerden sayısız çekilen, bizleri birtakım şeylerle suçlayan harika Amerikan istihbaratının ajanları uyuşturucu trafiğinin içinde. Uçakları Kandahar ve Bagram’dan kontrol edilmeden Almanya’ya, Romanya’ya, akla gelen her yere uçuyor. Bu böyle bir iş ki, Kabil'de her Afganlı size anlatır, tembel kişiler bile bu konu hakkında konuşmaya hazır. Bu sır, artık herkesi bıktıran ve herkes tarafından bilinen bir sırdır. Herkes bunu var olan bir şey olarak kabul etmiş durumda” dedi.

New York Times'ın iddiası

New York Times gazetesi, ABD'li istihbarat yetkilileri ve bulgularına dayandırdığı haberinde, Avrupa'da suikast girişimleriyle de bağlantısı olan Rus istihbarat biriminin, Taliban militanlarına Afganistan'daki ABD askerlerini öldürmeleri için para teklif ettiği iddiasında bulunmuştu.

ABD'li yetkililerin, Rusya'nın ABD askerlerini öldürmeleri için militanlara para teklif ettiği istihbaratını, yakalanan Taliban mensuplarının sorgusu sırasında öğrendiği aktarılmıştı.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU