Lübnan’da üç kişi, 13 yaşındaki Suriyeli mülteciye işkence ve tecavüz edip yaptıklarını filme aldı

Twitter’da “Suriyeli çocuk için adalet” etiketiyle yapılan paylaşımlarla olaya tepki yağdı

Lübnan'da Suriye'deki savaştan kaçmış çok sayıda mülteci yaşıyor (Reuters)

Lübnan’da üç gencin 13 yaşındaki Suriyeli erkek çocuğuna işkence yapıp tecavüz etmelerini kameraya aldığı belirtildi.

Jerusalem Post’un Arap medya kuruluşlarından aktardığı habere göre saldırganlardan birinin üst düzey bir Hizbullah yetkilisinin oğlu olduğu kaydedildi.

İsimlerinin Hadi Kamar, Mustafa Şeşuva ve Hasan Şeşuva olduğu ifade edilen kişilerin çektikleri video kaydında, Suriyeli çocuğu sözlü ve fiziksel olarak taciz ettikleri görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriyeliler ve Lübnanlılar sosyal medya gündemine oturan olayın faillerinin yakalanıp yargılanmasını istedi.

Twitter’da “Suriyeli çocuk için adalet” etiketiyle yapılan bir paylaşımda “Lübnanlı üç adam, 13 yaşındaki Suriyeli mülteciye tecavüz etti. Sırayla taciz ederken fotoğraf çektiler. Bu kişiler tutuklanana kadar fanatik canavarların fotoğrafı burada duracak. Umarım herkes bu fotoğrafları paylaşır” ifadesini kullandı.

Sabin adlı bir diğer kullanıcıysa, “Her kim küçük bir çocuğun ruhunu ateşe verirse cehennem ateşinde yansın ve hayatının kalanında acı çeksin” dedi.

Sara isimli Ürdünlü bir kullanıcı da “Bu tecavüzcülere işkence yapılsın, idam edilsinler” diye yazdı.

Suriyeli oyuncu Kinda Alluş ise Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Tecavüz, yapanların milliyetlerinin ne olduğuna bakılmaksızın ceza gerektiren bir suçtur" ifadesini kullandı.
 


Middle East Monitor gazetesiyse yerel Aram haber sitesine dayandırdığı haberinde, Beka Vadisi’nde küçük bir kasabada yaşandığı belirtilen olayın ardından Hizbullah’tan yetkililerin çocuğun annesine baskı yaparak saldırıyla ilgili şikayette bulunmamasını istediğini aktardı.

Aram’ın bildirdiğine göre gençlerin birçok kez kaçmaya çalışan çocuğu yakalayarak cinsel, fiziksel ve sözlü tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Lübnanlı bir başka haber sitesi de bahsi geçen isimlerin bölgede işledikleri suçlarla tanınan kişiler olduğunu belirtti.

Middle East Monitor ayrıca, saldırıya uğradığı kaydedilen mülteci çocuğun ailesine destek için bir dükkanda çalıştığını ifade ederken, annenin oğluna yönelik saldırıyla ilgilenmeleri için insan hakları kuruluşlarına çağrıda bulunduğunu aktardı.
 


Gelişmeler üzerine Lübnan'daki Çocukları Koruma Birliği durumu polise bildirdiklerini ve savcıların meseleyi incelemeye başladığını kaydetti. 

Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri de resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda zanlılardan birinin tutuklandığını belirterek "Yürütülen soruşturmalara göre çocuğa yapılan saldırıyla ilgili 8 şüpheli erkek tespit edildi. İçlerinden biri tutuklandı, saklanan diğerlerini arama çalışmaları da sürüyor" açıklamasını yaptı.

 

Independent Türkçe, Jerusalem Post, Middle East Monitor

DAHA FAZLA HABER OKU