Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki "şike" tartışması 9 yıldır sürüyor

"Futbolda Şike" operasyonunun 9. yılında hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor video yayınladı. Sarı-lacivertli kulüp şike iddiaları için "hain kumpas", bordo-mavililer ise 2010-2011'de yaşananlar için "tiyatronun adını kumpas koydular" dedi

3 Temmuz 2011'de dönemin Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan "Futbolda Şike Operasyonu" 9. yılını geride bıraktı. 

Dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da dahil birçok ismin şike iddialarıyla önce gözaltına alınıp ardından tutuklandığı operasyonun yargı ve emniyet içine sızan FETÖ mensupları tarafından kurgulandığı iddiasıyla dava açıldı ve bu operasyonda yer alan hakim, savcı, avukat ve emniyet müdürleri "Futbolda şike kumpası" davasıyla yargılanmaya başlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 4'ü tutuklu 107 sanığın yargılandığı "Futbolda şike kumpası" davasının bugün görülen duruşmasına, müşteki Fenerbahçe Kulübü'nün Başkanı Ali Koç da katılıyor.

Fenerbahçe Kulübü, kendilerine "kumpas" kurulduğunu savunurken, Trabzonspor "şike"nin gerçek olduğu ısrarına devam ediyor.

Şike davasının 9. yıldönümünde kulübün resmi Twitter hesabından bir video yayımlayan Fenerbahçe, paylaşımına şu notu ekledi: 

Saldırdılar, iftira attılar, kumpas kurdular... Fenerbahçe düşmanları her zaman olduğu gibi SarıLacivertDuvar'a çarptılar.

 

 

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

FETÖ’nün 3 Temmuz 2011’de Fenerbahçemize kurduğu hain kumpasın üzerinden tam 9 sene geçti. Bu 9 senede terör örgütü, Fenerbahçe’mize leke sürmek, 2010-11 sezonu Türkiye Şampiyonluğu kupamızı bizden çalmak için türlü hileler yaptı ancak her seferinde, her denemesinde karşısında dimdik duran Fenerbahçe camiasını buldu. Yıllar içinde 3 Temmuz’un Fenerbahçemize karşı kurulan aşağılık bir kumpas olduğu tüm çıplaklığıyla her kesim tarafından görüldü. Başkanımız Aziz Yıldırım'ın liderliğinde Fenerbahçelilerin gösterdiği duruş, tüm ülkemize örnek olurken mahkemelerden de kulübümüzü aklayan kararlar çıktı.

Açıklamada ayrıca, Fenerbahçe camiasının mahkemelerden çıkan kararın Yargıtay’da onanmasını ve bu konuyla bağlantılı olarak görülen "Şike Kumpas Davası"nın sonuçlandırılmasının beklendiği bildirildi.

Trabzonspor 1 dakikası sonra yanıt verdi

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe'nin paylaşımına 1 dakika sonra Twitter'dan yanıt verdi.

Bordo-mavili kulübün yayınladığı videoda şunlar kaydedildi: 

Konu şike olunca Mini Cooper’a binerek kaçtılar! Futbolcuları ‘sürdükleri tarlalarda’ oynattılar! Güzel oyunumuzun adaletle imtihanına “çift dikiş” attılar. Tiyatronun adını da “kumpas” koydular.

 

 

Ne olmuştu?

Fenerbahçe ile Trabzonspor, 2010-11 sezonunda Süper Lig'in 34. haftasına 79'ar puanla girdi. 

Sarı-lacivertli ekip 34. haftada Sivasspor'a, bordo-mavili takım ise Karabükspor'a konuk oldu. 22 Mayıs 2011'de oynanan maçlarda her iki takımda rakiplerini yenerek, 34. hafta sonunda 82'şer puanla ligi tamamladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O dönem uygulamada olan ikili averaja göre, rakibine üstünlük kuran sarı-lacivertliler şampiyonluğa ulaştı.

Tarihler 3 Temmuz 2011'i gösterdiğinde dönemin Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı "Futbolda Şike Operasyonu" kapsamında dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da dahil birçok isim, şike iddiasıyla gözaltına alınıp ardından tutuklandı.

Aradan geçen sürede yapılan operasyonun yargı ve emniyet içine sızan FETÖ mensupları tarafından kurgulandığı iddiasıyla dava açıldı ve bu operasyonda yer alan hakim, savcı, avukat ve emniyet müdürleri "Şike Kumpas" davasıyla yargılanmaya başlandı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kayıtlarında 2010-11 sezonu şampiyonu Fenerbahçe olarak tescil edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU