TFF, yabancı sınırında karar verdi: 3 yıl içerisinde kademeli olarak 14'ten 8'e düşürülmesi planlanıyor

Kulüplerle yapılan toplantıda yabancı sınırının kademeli olarak düşürülmesi, yeni sezonun başlangıç takvimi ve yayıncı kuruluşun sözleşme uzatma teklifi görüşüldü

TFF'nin önümüzdeki sezon için yabancı sınırını 14'ten 12'ye indirmeyi teklif ettiği ileri sürüldü / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfı, 2020-21 sezonu maç takvimi, yabancı oyuncu sınırlaması ve yayıncı kuruluşun sözleşme uzatması tekliflerinin görüldüğü toplantıyı gerçekleştirdi.

Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Eğitim ve Kamp Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Kulüpler Birliği ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Gaziantep Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray'dan Sportif AŞ Yöneticisi Oytun Özer katıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre TFF, kulüplere yabancı oyuncu sınırının üç yılda kademeli olarak 14'ten 8'e düşürülmesinin ve 12-10-8 şeklinde bir geçiş olmasının planlandığı yönünde bilgi verdiği ileri sürüldü.

Bu doğrultuda yabancı oyuncu sayısıyla ilgili olarak daha önce bir komite oluşturan TFF'nin, kulüplere şu 3 öneriyi sunduğu iddia edildi: 

Önümüzdeki sezon yabancı sayısını 14’ten 12’e düşelim. Sahada 8 yabancı, 3 yerli oyuncu olsun. 

2021-22 sezonunda 10 yabancıya inelim. Sahada 7 yabancı, 4 yerli oyuncu olsun. 

2022-23 sezonunda ise rakam 8’e insin. Sahada 6 yabancı ve 5 yerli futbolcu olsun.

Yeni sezonun başlangıç tarihiyle ilgili yapılan görüşmelerde ise kulüplerin 11 Eylül tarihini önerdiği ancak TFF kanadının Milli Takım'ın Uluslar Ligi'nde oynayacağı maçlara dikkat çekerek 15 Ağustos tarihini düşündüğü öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Al-Obaidly: Sözleşmeyi iki yıl uzatalım

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yayıncı kuruluş gerginliğin son bulduğunu ve kulüplerin ödeme alacağını açıklamasının ardından dün Riva’daki toplantıya beIN Sports’un CEO’su Yousef Al-Obaidly de katıldı.

Yayıncı kuruluş'un 19 Haziran’daki 103 milyonluk ödemenin ardından geçen hafta da 103 milyon lira ödeme yaptığı belirtildi.

Al-Obaidly’nin kulüp başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandığı öne sürüldü:

Yayıncı kuruluş biz sonuna kadar sizlere destek vermeye devam etmek istiyoruz. Ancak piyasa şartları malum. Dolayısıyla kulüpler bize destek versin ve 2 yıl daha uzatalım. Ama şartları da gözden geçirelim.

TFF ile Kulüpler Birliği'nin görüşülen konuları karara bağlamak adına önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU