Saraydan kaçış hüsrana mı gidiyor: Harry ve Meghan Markle çiftinin sponsoru Prens Charles zorda, Harry, LA'de “azap çekiyor”

Dükalık sekreteri Alastair Martin, “Ticari faaliyetlerimizin durması nedeniyle kârın önemli ölçüde azalmasını bekliyoruz” dedi

Prens Harry ve Meghan Markle, ocak ayında kraliyetteki tüm haklarından feragat ederek saraydan ayrılmıştı (AFP)

Prens Charles’ın kişisel parasını kullanarak, Meghan Markle ve Prens Harry’nin yeni yaşamını finanse edeceği bildirilmişti. Ancak Prens Charles’ın yıllık geliri pandemi nedeniyle büyük darbe aldı.

Galler Prensi'nin Cornwall Dükalığı'ndan elde ettiği yıllık gelir, yaklaşık yüzde üç oranında artarak 22,2 milyon euro’ya ulaşmıştı. Ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle gelecek yıl “önemli miktarda” düşmesi bekleniyor.

The Sun’ın haberine göre prensin arazilerinin çoğu, Cornwall ve Scilly Adaları da dahil olmak üzere, koronavirüsten çok kötü etkilenen turizm sektöründen gelir getiriyor.

Dükalık sekreteri Alastair Martin, “Ticari faaliyetlerimizin durması nedeniyle kârın önemli ölçüde azalmasını bekliyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Charles; Harry ve Meghan Markle'a Kuzey Amerika'daki yeni yaşamlarında yardımcı olmak için dükalıktan gelen bu geliri değil, kendi özel parasını kullanacak.

Ancak prense yakın bir kaynak, bunun "tükenmez" bir miktar olmadığı konusunda uyarmıştı. Express.co.uk'e göre prens, çiftin bir yıllık mali düzenlemelerini gözden geçirecek.

Ayrıca Royals At War: The Inside Story of Harry and Meghan’s Shocking Split With the House of Windsor (Soylular Savaşta: Harry ve Meghan’ın Windsor’u Şok Eden Ayrılma Hikayesi) isimli yeni bir kitapta Harry’nin ABD’deki yaşamına uyum sağlamakta zorlandığı öne sürüldü.

Çifte yakın bir kaynak, Harry’nin aynı yerde kalmaktan çok sıkıldığını ve tecritte ailesini özlediğini iddia etti:

Durumu hayal ettiklerinden çok farklı. Harry taşınmaktan duyduğu heyecanı kaybetti. Gizlice azap çekiyor.

Kaynağa göre 38 yaşındaki Meghan, eşine destek olmak için elinden geleni yapıyor ve şehir normale döndüğünde buradaki yeni hayatını seveceğini söylüyor.

Meghan onu yürüyüşüne çıkarmak istediğini söylüyor ve yerel polo kulüpleriyle sörfü ne kadar seveceğini anlatıyor.

 

Independent Türkçe, The Sun, Ekspress.co.uk

DAHA FAZLA HABER OKU