Yusuf Yazıcı'dan yabancı sınırı açıklaması: Altyapının görmezden gelinmeyeceği bir serbestlikten yanayım

Lille'de forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Türkiye'de bir süre önce gündemi meşgul eden yabancı sayısı tartışmalarıyla ilgili, "Yabancı sayısı serbest olmalı anca kriterleri iyi belirlenmeli" dedi

Yusuf Yazıcı / Fotoğraf: AA

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Lille'de forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Fanatik'e verdiği röportajda Fransa'daki yaşantısı, Türkiye'de gündemde yer alan yabancı sınırı konusu, eski takım arkadaşları Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle liglerin iptal edilmesini hem duygusal hem de bilimsel açıdan yorumlamak gerektiğini kaydeden Yusuf Yazıcı, şöyle konuştu:

Ben kararı yorumlarken bilimsel pencereden bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sporcu sahada olmak ister, oynamak ister. Ama burada insan sağlığı her şeyden önemli. Ben karar verenlerin tüm bilimsel verileri dikkate aldığına inanıyorum. İnsan hayatının olduğu yerde duygusal yorum yapmak doğru olmaz.

Gelecek planlarıyla ilgili de değerlendirmeler yapan Yazıcı, şu anda Lille’de çok mutlu olduğunu ve takımı için kazanacağı birçok başarı olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

Buraya gelirken gerek sportif direktörümüz gerekse teknik direktörümüz bana ne kadar güvendiklerini ifade etmişti. Burada yapacaklarım var. Önce onları gerçekleştirelim. Sonrası için de planlarım var. Onları da zamanı gelince konuşuruz.

 

Yusuf Yazıcı - Reuters.JPG
Yusuf Yazıcı, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 6 kez forma giydi / Fotoğraf: Reuters

 

Yabancı sınırı tartışmaları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in bir süre önce yaptığı "Yabancı sınırı konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kademeli olarak indirmeyi planlıyoruz" açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen yabancı sınırı konusuna da değinen Yazıcı, şu görüşü paylaştı:

Benim bu konudaki fikrim açık; ben serbestlikten yanayım. Ama kriterleri iyi belirlenmiş bir serbestlik. Misal altyapıdan belirli oyuncu oynatma zorunluluğu, kadroda olacak yabancıların belirli kriterleri karşılaması gibi. Özellikle altyapı görmezden gelinmemeli. Dünyada uygulanan kriterler var, örnekler alınabilir. Yetenekler serbest rekabet ortamında parlıyor. Evet, serbest olsun ama kaliteli yabancılar transfer edilsin ki yerli oyuncular rekabete girip kendilerini geliştirsin.

Trabzonspor'daki eski takım arkadaşları Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır'ın Avrupa'ya olası transferleri hakkında da konuşan Yusuf, şu değerlendirmeyi yaptı:

Hem Abdülkadir hem de Uğurcan Avrupa’nın her liginde her takımda oynayacak kapasitede oyuncular. Zaten zamanla nerelere geleceklerini hep birlikte göreceğiz. En doğru kararı, en doğru zamanda vereceklerine inanıyorum.

 

Yusuf Yazıcı6 - AA.jpg
Yusuf Yazıcı, yaz transfer sezonunda 17 milyon 500 bin euro bonservis karşılığında Lille ile anlaştı / Fotoğraf: AA

 

Trabzonspor altyapısından yetişmesinin ardından gösterdiği performansla Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin transfer listesine giren Yusuf Yazıcı, sezon başında tercihini Lille'den yana kullana kullandı.

17 milyon 500 bin euro bonservis bedeliyle Fransa ekibine transfer olan milli futbolcu, bu sezon sakatlığına rağmen 25 maçta forma şansı buldu. Yazıcı, söz konusu maçlarda takımına 1 gol ve 4 asistlik katkı sundu.

 

Independent Türkçe, Fanatik

DAHA FAZLA HABER OKU