Karamollaoğlu: 'Avukatlara yeşil pasaport vereceğiz' diyen iktidarın avukatları Ankara'ya sokmaması siyasi çelişkidir

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nın aldığı 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasını yorumlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, 7-8 yıl evvel atılan bu tweetleri cezai müeyyide için kullanırsanız, iktidar partisinde ceza almayan kimse kalmaz” dedi

Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bursa ve İstanbul'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek sözlerine başladı.

Allah'ın bereketi olan yağmuru felakete dönüştürenin insanların rant hırsı olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, Bursa ve İstanbul'un tarihi dokusu ve kentleşmesi ile dünyaya örnek olabilecekken, betona kurban edildiğini, estetiği bozulmuş şehirler haline getirildiğini söyledi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu iktidar artık yürüyüşe dahi tahammül edemez bir hale geldi”

Baro başkanlarının “Savunma yürüyüşü’ne değinen Karamollaoğlu, “Adalet herkese lazım, yürüyüş hakkı anayasal bir haktır. Bunun engellenmesi doğru değildi. Bugün iktidarda bulunanlar da yarın muhalefete düşerlerse yürüyüş yapmaya ihtiyaç duyabilirler” dedi.

“Avukatlara yeşil pasaport vereceğiz' diyen iktidarın aynı avukatları Ankara'ya sokmamaya çalışması ise siyasi bir çelişkidir” diye Karamollaoğlu, “Bu iktidar artık yürüyüşe dahi tahammül edemez bir hale geldi. Burada çoklu baro tartışmalarına da değinmek istiyorum. Biz bu tartışmaları doğru bulmuyoruz. Burada bir kamplaşma meydana gelecekse, yandaş baro karşıt baro gibi durumlar ortaya çıkacaksa bizim bugüne kadar ısrarla üzerinde durduğumuz kutuplaşma burada meydana gelir” diye konuştu.

“Sanki rövanşı alınıyor”

Karamollaoğlu, istinafın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yaptığı paylaşımlar nedeniyle verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasını usul ve yasaya uygun bulmasına da değinerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Garip durumlar var, burada. Birinci gariplik tarih tam 23 Haziran'a denk geldi. Özelliği ne? Mahalli seçimlerde İstanbul'u iktidar partisinin büyük bir rakamla kaybetmiş olması. Sanki bunun rövanşı alınıyor gibi. Ama daha da garip olanı şu, 7-8 yıl evvel atılan bu tweetleri cezai müeyyide için kullanırsanız, şu anda iktidar partisinin ne milletvekilleri ne il başkanları arasında ceza almayacak bir kişi kalmaz."

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU