Karamollaoğlu: İktidar ortakları güç kaybediyor, oy oranları seçim kazanmak için yeterli değil

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, hükümetin oy oranlarının eridiğini savunarak bu oranın yeni bir seçim kazanmaya yetmeyeceğini söyledi

Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalındaki yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Siyasî Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu’nun değiştirilmesi önerisinin Gelecek Partisi ve DEVA Partisi seçime girmesini engellemeye dönük olup olmadığı sorusuna, “Herhalde, yani öyle düşünülüyordur benim tahminim. Ama bunun da çok büyük bir faydasının olacağı kanaatinde ben şahsen değilim” diye karşılık verdi.

“İktidar ortakları güç kaybediyor”

Bu tür tartışmaların, halkın dikkatini gerçek problemlerden uzaklaştırdığını söyleyen Saadet Partisi lideri, “Ne alakası var şimdi böyle bir müzakerenin, münakaşanın ortaya çıkmasında? 20 milletvekili gidiyorsa gider. Yani seçim öncesiymiş, seçim sonrasıymış…” diye konuştu.

“İktidar ortakları güç kaybediyorlar” diyen Karamollaoğlu, iktidarın oy oranının şu anda bir seçim kazanmaya yeterli olmayacağı kanaatinde olduğunu kaydetti.

“AK Parti, ‘HDP’nin kazandığı belediyeler benimdir’ diyor”

HDP’li belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili, AK Parti’nin HDP’yi “gayrimeşru” görmediğini söyleyen Karamollaoğlu, “Çünkü gayrimeşru görse, gider mahkemeye kapattırır. Gayrimeşru görmüyor demek ki. Bir dava açılmadı, iddiada bulunulmuyor. Sadece kazandıkları belediyelere el konuldu. Yani, ‘HDP’nin kazandığı belediyeler benimdir’ diyor” ifadelerini kullandı.

“Birilerini HDP ile konuşuyor diye itham ederken Öcalan’ın kardeşini TRT’de kendi lehinize konuşturuyorsunuz”

HDP’nin PKK ile arasan mesafe koyması gerektiğini belirten Karamollaoğlu şunları söyledi:

Belediye başkanları görevden alınabilir mi? Alınır. Neyle? Yargı kararıyla. Suçu ispat edilir, görevden hemen alırsınız. Varsa böyle bir şey, onları ortaya koyun, doğrudan doğruya adli makamlar karar versin. Ama siz bunu böyle kullanmaya giderseniz bu Türkiye’de kutuplaşmayı artırır, seçmenle arasındaki bağ kopar. Siz birilerini HDP ile konuşuyor diye itham ederken, öbür tarafta Öcalan’ın kardeşini çıkarıp kendi lehinize hem de TRT’de konuşturuyorsunuz. Bunu da gayet masummuş gibi de anlatmaya çalışıyorsunuz.



Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU