Kızılyıldız'da 5 futbolcu koronavirüse yakalandı

Sırp ekibi Kızılyıldız, Marko Gobeljic, Njegos Petrovic, Dusan Jovancic, Marko Konatar ve Branko Jovicic'in koronavirüse yakalandığını açıkladı

Kızılyıldız, 29 Mayıs'ta Sırbistan Süper Ligi'nde Rad'ı 5-0 mağlup ederek 31. kez şampiyon oldu / Fotoğraf: AFP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında ertelenen ve 2 buçuk aydır oynanmayan Sırbistan Süper Ligi, 29 Mayıs'ta seyircisiz olarak yeniden başladı.

Kızılyıldız, liglerin başlamasının ardından deplasmanda karşılaştığı Rad'ı 5-0 mağlup ederek 31. şampiyonluğunu etmişti. 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan karşılaşmanın ardından Kızılyıldızlı futbolcular ve teknik heyet şampiyonluğu coşkuyla kutlamış, sosyal mesafe kuralına dikkat etmedikleri görülmüştü.

Kırmızı-beyazlıların 10 Haziran'da Partizan ile oynayacakları Sırbistan Kupası yarı final maçı, seyircili oynandı.

Belgrad derbisinde tribünleri tıklım tıklım dolduran iki takım taraftarları sosyal mesafe ve koruyucu maske kuralına dikkat etmezken, sahadaki futbolcuların da gol sevinçleri sonrası birbirlerine sarıldıkları görülmüştü.

 

Kızılyıldız-Partizan-AA.jpg
Kızılyıldız-Partizan karşılaşmasında tribünler tıklım tıklım dolmuştu / Fotoğraf: AA

 

Kızılyıldız Kulübü, ligin son karşılaşmasının ardından 5 futbolcusunun Kovid-19'a yakalandığını duyurdu.

Belgrad temsilcisinden yapılan açıklamada, futbolcular Marko Gobeljic, Njegos Petrovic, Dusan Jovancic, Marko Konatar ve Branko Jovicic'in test sonuçlarının pozitif çıktığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gobeljic, Jovancic, Petrovic ve Konatar'ın virüs belirtileri gösterdikleri için son lig maçında tedbir amacıyla stada gelmedikleri, Jovicic'in ise hiçbir belirti göstermemesine rağmen test sonucunun pozitif çıktığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca takımdaki diğer futbolcu, teknik heyet, idareci ve çalışanların testlerinin ise negatif sonuçlandığı duyuruldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU