Eskişehirspor Teknik Direktörü Özer: Bizi teşvik primi almakla suçladılar

Eskişehirspor’un teknik direktörü Mustafa Özer, Erzurumspor'a 1-0 yenildikleri maçtan önce rakip futbolcular İbrahim Akdağ ile Mehmet Murat Uçar'ın kendilerini Adana Demirspor'dan teşvik primi almakla suçladıklarını ileri sürdü

Eski futbolcularına olan ödemeleri yapmadığı gerekçesiyle puanları silinen Eskişehirspor, TFF 1. Lig'de 11 puanla son sırada yer alıyor / Fotoğraf: AA

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor’un teknik direktörü Mustafa Özer, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, 1-0 mağlup oldukları BB Erzurumspor’dan bazı futbolcuların kendilerini Adana Demirspor’dan teşvik primi almakla suçladığını iddia etti.

Özer, maçtan önce sahayı kontrol etmek için zemine çıktıklarında Erzurumspor'dan iki futbolcunun Eskişehirspor kaptanı Sezgin Coşkun'a teşvik primi alıp almadıklarını sorduklarını şu sözlerle anlattı:

Erzurumspor’dan İbrahim Akdağ ve Mehmet Murat Uçar, takım kaptanımız Sezgin Coşkun’un yanına gelip, Adana Demirspor’dan teşvik primi aldığımızı söylemiş. Sezgin ‘Teşvik falan almadık’ cevabını verince de ‘O zaman kulübünüz almıştır’ demişler. Sezgin bunun üzerine, ‘Öyle bir şey yok. Eğer prim alsak 16 saatlik yolu otobüsle mi gelirdik? Bu yolun bir de dönüşü var’ demiş.

Sezgin Coşkun'un daha sonra yanına gelerek olayı kendisine anlattığını söyleyen Özer, Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'e giderek durumu şu sözlerle aktardığını söyledi:

Ben de Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’in yanına gidip, ‘Hocam, böyle bir duyum var. Ben, ne 13 yıllık futbolculuk hayatımda ne de 17 yıldır yaptığım teknik direktörlükte böyle çirkin bir olaya karıştım. Ne bize ne Eskişehirspor’a kimseden teşvik primi teklifi gelmedi. Bunlar çok üzücü iddialar’ dedim. Erzurumspor camiasına en ufak bir lafım yok. Başkanları, yöneticileri ve teknik heyeti bizi en iyi şekilde ağırladı ancak Mehmet Murat Uçar ve İbrahim Akdağ’ın bu sözleri bizi zan altında bıraktı ve çok üzdü. Bu iki futbolcunun özür dilemesini bekliyorum.

Eskişehirspor'u 90+3. dakikada Batuhan Artarslan'ın golüyle 1-0 mağlup eden Erzurumspor, 50 puanla ikinci sıradaki yerini korurken, eski oyuncularına olan borçları nedeniyle puan silme cezası alan Eskişehirspor, 11 puanla son sırada yer alıyor. Bir maçı eksik olan Adana Demirspor ise 45 puanla beşinci sırada.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU