Yayıncı kuruluş hesapladı: Okan Kocuk topu 18,48 saniye elinde tuttu

Galatasaray-Gaziantep maçının son anlarına damga vuran "6 saniye" kuralına yapılan eleştiriler üzerine yayıncı kuruluş, Okan Kocuk'un topu 18,48 saniye elinde elinde tuttuğunu hesapladı

Okan Kocuk / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, Gaziantep Futbol Kulübü ile karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve 3-3 beraberlikle tamamlanan maçın son anları geceye damga vurdu.

Fernando Muslera'nın Rizespor maçında sakatlanmasının ardından kaleyi devralan genç kaleci Okan Kocuk'un Gaziantep maçının son dakikasındaki penaltı öncesinde "6 saniye" kuralını ihlal etmesi tartışma konusu oldu.

Futbol oyun kurallarına göre, "Bir kaleci topu 6 saniyeden daha fazla bir süre elinde tutarsa, hakem bu hareketi vakit geçirme olarak değerlendirmeli ve endirekt serbest vuruşa karar vermelidir" maddesi yer alıyor.

FIFA, kalecilerin topu elinde tutup zaman geçirmelerini önlemek için 1998'de "6 saniye kuralı"nı getirmişti. Kurala göre topu elle tutan kaleci, 6 saniye içinde oyunu başlatmazsa rakip takım endirekt serbest vuruş ile oyunu başlatma hakkı elde ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayıncı kuruluştan hesap  

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in maçın ardından "Bu kural en son ne zaman uygulandı? 2 haftadır bize gereğini yaptılar. Hani düdük astıranlar nerede?" şeklindeki tepkisi sonrası Süper Lig'in yayıncı kuruluşu, o anları saniye saniye hesapladı. 

Yayıncı kuruluş, Okan Kocuk'un topu oyuna sokmadan önce 18 saniye 48 salise elinde tuttuğunu belirledi.

Spor yorumcusu ve eski hakem Deniz Çoban, "Ben en son 13-14 sene önce 1. lig maçında çalmıştım. Onun dışında hatırlamıyorum" dedi.

TRT Spor yorumcusu Serkan Akkoyun, "6 saniye" kuralının 2005, 2006 ve 2009 yıllarında birer kez uygulandığını daha sonrasına ait bir veriye rastlanılmadığını kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU