Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye katyuşa saldırısı: Saldırının İran’a yakın Şii gruplar tarafından düzenlediği iddia ediliyor

Irakın başkenti Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye 4 katyuşa füzesi isabet etti. Saldırının Er-Reşid Askeri Üssü’ne yakın bir konumdan gerçekleştiği bildirildi

Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye katyuşa saldırısı / Fotoğraf: AFP

Irak İçişleri Bakanlığı’na bağlı Medya Güvenlik Ağı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Bağdat'taki Yeşil Bölge'ye 4 katyuşa füzesi isabet ettiğini, saldırının can ya da mal kaybına neden olmadığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırının Bağdat'ın güneyindeki Er-Reşid Askeri Üssü'ne yakın bir konumdan gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, füzelerin fırlatıldığı platform ve ateşleme bataryalarının güvenlik güçlerince ele geçirildiği kaydedildi. 

Saldırının arkasında İran’a yakın Şii grupların olduğu iddia ediliyor

ABD Büyükelçiliği başta olmak üzere Irak PArlamentosu ve birçok diplomatik misyona ait binanın bulunduğu yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'ye zaman zaman katyuşa füzeleriyle saldırılar düzenleniyor. 

Saldırıların arkasında kimlerin olduğuna yönelik Bağdat yönetimi tarafından kesin bir açıklama yapılmasa da İran'a yakın Iraklı Şii milis grupların yer aldığı iddia ediliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU