Sarıkaya: Küçük yaşta evliliğe af bu dönem Meclis’e gelecek

"Muhalefet parti liderlerinin tepkisini çeken düzenleme, dikkat çeken bir şekilde her partiden bir grup milletvekilinin desteğini görüyor"

Fotoğraf: AA

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, daha önce iktidarın gündeme getirdiği ancak rafa kaldırılan “küçük yaşta evliliğe af” konusunun Meclis’e bu yaz dönemi geleceğini söyledi.

Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında Meclis’in iddiaların aksine ağustosa kadar çalışabileceğini belirtti ve Genel Kurul’a gelmesi planlanan yasa teklifleri hakkında bilgi verdi:

TBMM gündeminde şu an Rekabet Yasası, tarıma destek ile ilgili düzenleme ve üçüncü yargı paketi bulunuyor. Bu paketlerin çıkmasının hemen ardından ikinci bir paketin Meclis’e geleceği bilgisi kulislere yayıldı.

AK Parti’nin birçok baronun karşı çıktığı “çoklu sistem” konusunda kararlı olduğunu dile getiren Habertürk yazarı şöyle devam etti:

AK Parti, çoklu baro uygulamasına geçilmesi konusunda ısrarlı. Bunun yanı sıra salgın nedeniyle ara verilmesi dolayısıyla gündeme gelmeyen küçük yaşta evlenenlere ilişkin af düzenlemesinin de bu kapsamda ele alınması bekleniyor. Düzenlemede daha önce kadın ile erkek arasında belirli bir yaş farkı konulmuştu ancak son düzenlemede bu fark kaldırılıp Medeni Kanun’da ne emrediyorsa ona uyulmasına karar verilmişti. Muhalefet parti liderlerinin tepkisini çeken düzenleme, dikkat çeken bir şekilde her partiden bir grup milletvekilinin desteğini görüyor. Buna da “Evliliklerinin üzerinden 10 yıl geçmiş ilk çocuk olunca erkek cezaevine girmiş ama sonraki üç çocuğu cezaevindeki pembe oda buluşmaları sırasında yapmışlar” gerekçesini getiriyor.

Sarıkaya, “Bir de Milli Savunma ile ilgili bazı düzenlemeler de eklendiğinde CHP’nin sert muhalefeti sürmesi halinde, bu denli fazla paketi bir çırpıda bırakın Temmuz sonunu, Eylül’e kadar tamamlamak olası değil” yorumunu yaptı.

 

Habertürkl, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU