Liverpool'un eski kaptanı Gerrard: Jürgen Klopp'un heykeli dikilmeli

Liverpool'un "efsane" oyuncularından Steven Gerrard, Kırmızılar'ı 30 yıl sonra Premier Lig şampiyonluğuna yaklaştıran Jürgen Klopp'un kulüp tarafından ödüllendirilerek heykelinin dikilmesi gerektiğini söyledi

Steven Gerrard - Jürgen Klopp / Fotoğraf: Reuters

1998-2005 yılları arasında Liverpool forması giyerek ismini kulübün efsaneleri arasına yazdıran Steven Gerrard, Jürgen Klopp'un başarılarının kulüp tarafından ödüllendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kariyerini sonlandırmasının ardından İskoçya Premiership ekiplerinden Rangers'ın teknik direktörlüğünü yapan Gerrard, The Athletic'e yaptığı açıklamada, Klopp'un dünyanın en iyi futbol antrenörü olduğunu ve Manchester City'yi çalıştıran Pep Guardiola'dan da daha iyi olduğunu düşündüğünü ileri sürdü.

"Sanırım Klopp dünyanın en iyi antrenörü" diyen Gerrard, şöyle konuştu:

Çok sayıda başarılı antrenör olduğunu biliyorum. Guardiola olağanüstü. Carlo Ancelotti de öyle ve Everton'ın onun CV'sine sahip olduğu için gerçekten şanslı olduğunu düşünüyorum. Daha birçok isim verebilirim. Ama son iki yıllık antrenörlük deneyimimden sonra, bu işin ne kadar zor olduğunu daha iyi anladım. Klopp'a saygı duymaktan başka yapacak bir şeyim yok.

Alman teknik adamın Liverpool'u üst seviyeye çıkardığını, ve göreve başladığında Kırmızılar'ın ilk 4'te dahi bulunmadığını kaydeden Gerrard, şu ifadeleri kullandı:

Böyle bir durumda kulübe altıncı Avrupa kupasını kazandırdı ve 30 yıl sonra ilk Premier Lig şampiyonluğunu da getirmek üzere. Bence Klopp'un ödüllendirilmesi gerek. Futbolda genellikle insanların başarılarının ödüllendirilmesi için yaşlanmalarını bekleriz. Ama Liverpool'un sahiplerinin buna izin vermeyeceğine eminim. Klopp, ligi kazandığında çoktan heykeli üzerinde çalışmaya başlamış olmalılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Liverpool altyapısından yetişmesinin ardından ilk profesyonel sözleşmesini 1998'de burada imzalayan Gerrad, 2015'te MLS ekiplerinden Los Angeles Galaxy'ye transfer olmuş ve 2017'de kariyerini noktalamıştı.

Liverpool'da oynadığı dönemde 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Kupası, 2 UEFA Süper Kupa, ve 7 kez de ulusal kupa zaferi elde ederken, Premier Lig şampiyonluğu yaşayamamıştı.

İlk teknik direktörlük deneyimini yine Liverpool'da yaşayan Gerrard, şu an Rangers'ı çalıştırıyor.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU