Stephen King hiç hayata geçirmediği en iyi roman fikrini açıkladı

Efsanevi korku yazarı Stephen King, 13. Cuma serisinin katili Jason Voorhees’in hikayesini, katilin bakış açısından anlatmak istiyor

İki korku efsanesinin bir araya gelme ihtimali sosyal medyada heyecan yarattı (Screen Rant)

Efsanevi korku yazarı Stephen King, 13. Cuma (Friday the 13th) serisindeki olayları ana karakter Jason Voorhees’in bakış açısından anlatmak istiyor ve buradan trajik bir hikaye çıkacağını düşünüyor.

King, 60’ın üzerinde roman ve 200’ün üzerinde kısa öyküyle açık şekilde tüm zamanların en üretken yazarlarından biri. King’in çoğunlukla epey sinematik eserlerinin çoğu, film ve TV dizisi olarak uyarlandı.

Bilindiği gibi Jason Voorhees uzun süredir devam eden 13. Cuma serisinin antagonisti. Serinin ilk filminde bir yan karakter olan Jason, devam filminde ve serinin onu takip eden tüm filmlerinde antagonist olarak geri dönmüştü.

Karakter genellikle filmlerin sonunda öldürülmüş veya cesedi, ilk filmde öldüğü yer olan Crystal Lake’e atılmıştı. Karakter, alameti farikası olan palası ve buz hokeyi maskesi sayesinde çok sayıda video oyunu ve çizgi romana da dahil edilerek bir popüler kültür ikonu haline geldi.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Stephen King kısa süre önce, “hiç hayata geçirmediği ve muhtemelen geçirmeyeceği” en iyi roman fikrinin “I, Jason” (Ben, Jason) olduğunu dair bir tweet atınca iki korku efsanesi bir araya gelmiş oldu. 
 


King, kitabın Jason’ın hikayesini karakterin bakış açısından anlatmasını ve yazarın “cehennemi yazgı” diye tarif ettiği, Crystal Lake’te tekrar tekrar öldürülmesini ele almasını düşünmüş.

Tweetler ilginç bir bakış sunuyor. King’in en ikonik korku filmi karakterlerinden birini ele alması şüphesiz ilginç bir roman ve film uyarlaması ortaya çıkarırdı. 

Öte yandan yazarın tweet'te bahsettiği gibi, bunun gerçekleşmesi durumunda bu konsepti filme çekmek için ideal stüdyo Blumhouse olurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıllarda Blumhouse düşük bütçeli yapımlarıyla ciddi başarılar elde ederek korku türünde sektörün başat isimlerinden biri olarak rüştünü ispat etti.

2018’de Halloween’le turnayı gözünden vurdu, bir dizi devam filmi de yolda. Blumhouse’un bir başka korku ikonuna kendi bakış açısını getirmesi hayranların kesinlikle görmek isteyeceği bir şey olurdu.

Öte yandan bunu gerçekleştirmeye gücü yetecek biri varsa o da King’dir. Yazar hem yayıncılık hem de sinema dünyasında devasa bir nüfuza sahip ve çoğunlukla sadece isminin saygınlığıyla projelerin hayata geçmesini sağlayabiliyor.

King bunun farkında ve belki de fikri tweetlemesinin nedeni onu gerçekleştirebilmek için bir adım atmak istemesiydi.

Tweetler mevcut noktada biraz hayalcilik gibi görünse de ciddi ilgi topladı, bu da King’in bir noktada kendi 13. Cuma romanını yazabileceği anlamına gelebilir.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU