Londra'daki protestolarda polis memuru Keith Palmer'ın anıtına idrarını yaptığından şüphelenilen adam gözaltına alındı

Londra'daki aşırı sağcı protestolar sırasında bir kişi Westminster terör saldırısı kurbanının anıtının yanında ihtiyaç giderirken görüntülendi

Londra'da cumartesi günü kentteki heykel ve anıtları koruma iddiasındaki aşırı sağcı eylemciler polisle çatıştı (Reuters)

Öldürülen polis memuru Keith Palmer'a adanmış bir anıtın üzerine idrarını yaptığı şüphesiyle Essex'te bir adam gözaltına alındı.

Polis, 28 yaşındaki adamın Essex'teki polis karakoluna teslim olduktan sonra kamu ahlakını zedeleme şüphesiyle gözaltına alındığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gözaltı, adamın cumartesi günkü aşırı sağcı protestolar sırasında Westminster Sarayı'nın dışındaki anıtın dibinde ihtiyacını giderirken fotoğraflanmasının ardından gerçekleşti.

Büyükşehir Polisi Emniyet Amiri Bas Javid, fotoğrafı “iğrenç ve nefret verici” olarak tanımladı.

Javid, cumartesi günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Polis memuru Palmer'a ait anıt üzerine idrarını yapan kişinin sosyal medyada dolaşan iğrenç ve nefret verici görüntüsünün farkındayız. Palmer'ın ailesinin, arkadaşlarının ve mesai arkadaşlarının üzüntüsünü anlıyorum. Derhal soruşturma başlattık ve toplayabildiğimiz tüm kanıtları toplayıp gerekeni yapacağız.”

48 yaşındaki Palmer, 22 Mart 2017'deki Westminster terör saldırısında görevdeyken Halid Masud tarafından parlamento dışında bıçaklanarak öldürüldü.

Masud'un polis tarafından vurulup öldürülmeden önce düzenlediği otomobilli ve bıçaklı saldırıda 4 yaya da hayatını kaybetti.

Palmer'a ilk yardım uygulamak için koşturan Muhafazakar Parti milletvekili Tobias Ellwood, anıta idrarını yapan adamın fotoğrafını "tiksindirici" diyerek kınadı ve halka adamı teşhis etme çağrısında bulundu.

Ellwood, attığı tweet'te şöyle dedi: "Bu adama gerçekten yazıklar olsun. İnsanın sabrını sınayan şu birkaç günde ortaya çıkan tüm görüntüler arasında en tiksindirici bulduğum bu oldu. Lütfen bu adamı teşhis etmeye yardım edin" dedi.

Büyükşehir Polis Federasyonu Başkanı Ken Marsh, Palmer'ın anıtının dibindeki görüntü de dahil olmak üzere cumartesi günkü protestolarda çekilen görüntülerden “tamamen midesinin bulandığını” söyledi.

Marsh ekledi: "Bir insanın bunu yapmayı seçmesi ne kadar üzücü. Bu sadece iğrenç. Gördüğüm her şeyin ötesinde. Birisinin böyle trajik bir şekilde hayatını kaybeden bir kahramana bunu yapması kabul edilemez."

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU