Netanyahu ‘marihuanayı yasallaştırmayı düşünüyor’

Haftalardır aşırı milliyetçilerden oy toplamaya çalışan Netanyahu, şimdi de esrar kullananlara gözünü dikti

İsrail'deki Moshe Feiglin liderliğindeki Zehut Partisi'nin, anketlerin öncesinde uyuşturucuyu yasallaştırmayı vadetmesinin ardından Netanyahu da keneviri yasallaştırmayı düşünebileceğini söyledi 

Colin Drury - The Independent 

İsrail’de yaklaşan seçimlerden önce, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun oy toplamak için aşırı milliyetçilere yaklaştığı söyleniyordu. Netanyahu şimdi de tamamen farklı bir kesime gözünü dikti.

Facebook’taki canlı yayında konuşan Likud Partisi lideri, iktidarda kalması halinde keneviri yasallaştırmayı düşünebileceğini ve en kısa sürede karar vereceğini söyledi.

Açıklama, anketlerin yeni Zehut Partisi’nin popülaritesini artırdığını göstermesinin ardından yapıldı. Moshe Feiglin liderliğindeki Zehut Partisi, anketlerin öncesinde uyuşturucuyu yasallaştırmayı vadetmişti.

Bu yeni özgürlükçü grubun 9 Nisan’daki seçimde büyük bir skora ulaşması pek mümkün değil. Ancak merkez sağdaki Netanyahu’nun seçmenlerinin önemli bir kısmının oyunu alabilir.

Netanyahu’nun en büyük rakibiyse eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz liderliğindeki ‘Mavi Beyaz’ ittifakı.

 



 

Önceki seçimlerde rakiplerini Filistin meselesinde yumuşak davranmakla suçlayan başbakan, İsrail ordusuna liderlik ettiği sırada Filistin’e birçok operasyon düzenleyen Gantz için aynı eleştiriyi yapamıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca İsrail Başsavcısı’nın Netanyahu’yu rüşvet ve yolsuzlukla suçlamasının ardından, liderin yeniden seçilmesi daha da zorlaştı. Bu nedenle esrar konusundaki yeni duruşu, genç seçmenin desteğini kazanmak için bir taktik olarak görülüyor.

Bunun yanı sıra, hükümet Ocak’ta kenevir ihracatını onaylamış, bunun ardından kenevir endüstrisi de yükselişe geçmişti. 

İlgili ticari anlaşmaların, yılda 1 milyar şekel (yaklaşık 1 milyar Türk lirası) vergi geliri getirmesi bekleniyor.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU