Altun: Twitter, ideolojik kara propaganda makinasına dönüşmüştür

Twitter’ın bazı hesapları kapatmasına ilişkin açıklama yapan Altun, “Bu karara dayanak olarak öne sürülen birtakım dokümanların bilimsellikten uzak olduğu açıkça görülmektedir” dedi

Fotoğraf: AA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'ın AK Parti’yle bağlantılı olduğu gerekçesiyle bazı hesapları kapatmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, söz konusu iddiaların somut dayanaktan yoksun olduğunu belirterek, bu durumu ‘skandal’ olarak nitelendirdi.

“Hesapların tek bir merkezden yönetildiği iddiası gerçek dışı”

Twitter'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek amacıyla açılan hesapların tek bir merkezden yönetildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirten Altun, “Hesapların kapatılması kararına dayanak olarak öne sürülen birtakım dokümanların da bilimsellikten uzak, taraflı ve siyasi saiklerle oluşturulduğu açıkça görülmektedir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altun, “Twitter’ın aldığı bu kararı, ideolojik yaklaşımlarını bilimsel veri olarak pazarlamaya kalkışan birtakım eşhas tarafından hazırlanmış raporla meşrulaştırma çabası tarihi bir skandaldır” diye konuştu.

Yapılan açıklamada tek bir teknik kanıt sunulmadığını ve tamamen varsayımlardan oluştuğunu ifade eden Altun, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve bir siyasi hareketin zan altında bırakılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

“İdeolojik kara propaganda makinasına dönüşmüştür”

Twitter’ın bir ticari sosyal medya kuruluşu olmanın ötesinde belirli bir siyasi ve ideolojik yaklaşımı benimsediğini belirten Altun, şirketin bir ideolojik kara propaganda makinasına dönüştüğünü ifade etti.

Altun şunları kaydetti:

Çok yakın geçmişte özellikle ABD'de şahit olduğumuz tartışmalar da düşünüldüğünde, Twitter'ın siyaseten Türkiye Cumhuriyeti'ni konumlama arzusu, kuruluşun PKK ve FETÖ gibi Türkiye'ye düşman yapıların kara propaganda faaliyetlerine kol kanat germe isteği ve Türk siyasetini dizayn etme hevesi net bir şekilde görülmektedir. Geçmişte bu tür yollara tevessül etmiş birçok yapının nihayetinde nasıl bir akıbetle baş başa kaldığını bu şirkete hatırlatmak isteriz.

Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti hiçbir surette sahteciliğe, manipülasyona ve dezenformasyona geçit vermeyecek, ülkemizde ve tüm dünyada her zaman hakikati, hür düşünceyi ve dijital farkındalığı güçlendirmek için çalışmaya devam edecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU