Sanayi devi Almanya’nın sanayi üretimindeki kayıp yüzde 18’e dayandı

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre otomotiv sektöründeki üretiminin yüzde 74'ten fazla gerilemesiyle ülkenin sanayi üretimi yüzde 17,9 düştü ve 1991'den bu yana en kötü seviyeyi gördü

Fotoğraf: Siemens

Çin, ABD ve Japonya’dan sonra dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip ülkesi Almanya’da nisan ayına ait sanayi üretimi verileri açıklandı. 

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) verilerine göre koronavirüs salgınının etkisiyle özellikle sermaye malları ve otomotiv üretiminin düşmesi sonucu mevsimsellik ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 17,9 ile beklentilerin üzerinde geriledi.

Piyasalarda sanayi üretimine ilişkin beklenti yüzde 15,5 düşmesi yönündeydi. 

Daha önce yıllık yüzde 9,2 düşüş olarak açıklanan mart ayı sanayi üretimi verisi de yüzde 8,9 düşüş olarak revize edildi.

Nisan 2019’a kıyasla ise yüzde 25,3 daralmanın kaydedildiği sanayi üretimi, Destatis’in kayıtları tutmaya başladığı 1991'den bu yana puan bazlı en büyük düşüşü görmüş oldu. 

Sanayi üretimi içerisinde payı olan sektörlerdeki aylık değişim şöyle oldu: 

- Enerji ve inşaat hariç sanayi üretimi yüzde 22,1,

- Sermaye malı üretimi yüzde 35,3,

- Ara malı üretimi yüzde 13,8,

- Tüketim malları üretimi yüzde 9,7,

- Sanayi dışında inşaat yüzde 4,1, 

- Enerji üretimi seviyesi yüzde 7,2,

- Otomobil sektörünün üretimi yüzde 74,6 geriledi. 

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesi ve otomotiv sektöründe yeniden üretime dönülmesi ile ekonomide toparlanmanın başladığı belirtildi.


"Şu anda dış talebi hızla artıracak bir kurtarıcı yok."


ING Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Nisan 2020'nin, sanayi üretiminde Alman ekonomisi için şimdiye kadarki en kötü ay olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

Gelecekte Kovid-19'un yayılmasına yönelik tedbirlerin kaldırılması, ekonomik faaliyette ve ayrıca mayıs ve haziran aylarında sanayi üretiminde güçlü bir toparlanmaya neden olmalı. 

Ancak en azından Alman endüstrisi için ilk toparlanma döneminden sonraki dönem çok umut verici görünmüyor. Şu anda dış talebi hızla artıracak bir kurtarıcı yok. 

Bu, dizel krizi, otomotiv sektöründe yeni emisyon kuralları, ana nehirlerdeki düşük su seviyeleri, küresel ticaret gerginlikleri ve yapısal zorluklar gibi bir dizi olumsuz olaydan etkilenen Alman endüstrisini zorlayacağı anlamına geliyor.



AA 

DAHA FAZLA HABER OKU