Piyasaların protesto gösterilerinden nasıl etkilendiğini gösteren Fox News, özür dilemek zorunda kaldı

Fox News televizyon kanalı, ABD'de siyahlara yönelik şiddet olayları sonrası yaşanan toplumsal ayaklanmaların piyasaya etkisini bağlam dışı şekilde gösteren grafiği nedeniyle özür diledi

ABD polisinin siyah Amerikalı George Floyd'u öldürmesi sonrası protesto eylemleri, Birleşik Krallık, İspanya, İtalya, Belçika ve Macaristan gibi çok sayıda Avrupa ülkesine de yayıldı (Reuters)

Fox News, George Floyd'un öldürülmesi sonrası ABD'de 12 gündür süren eylemlerin ve geçmişte ülkede siyah Amerikalılara yönelik şiddet olayları sonrası yaşanan toplumsal ayaklanmaların piyasaya etkisini göstren bir grafik yayımladığı için özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma günü kanalın Special Report adlı programının bir bölümünde, Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi Martin Luther King Jr. suikasti, siyah Amerikalı Rodney King'i döverek öldüren Los Angeles Polis Departmanı polislerinin beraat etmesi sonrası 1992'de ülke genelinde yaşanan olaylar ve Mayıs 2020'de George Floyd'un Minneapolis'te polis tarafından öldürülmesi sonrası ülke genelindeki eylemlerin piyasada neden olduğu yükselişler birbiriyle karşılaştırıldı.

Çeşitli kesimlerden gelen tepkiler sonrası cumartesi günü programın sunucusu Bret Baier, Fox News adına özür diledi.

Baier, grafiğin bağlamından kopuk şekilde yayımlanmasının hata olduğunu kabul etti.

Baier açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Fox News kanalının Special Report programında kullanılan ve tarihi toplumsal ayaklanmalara yönelik piyasa hareketlerini anlatan infografik, bağlamın tamamından ayrı olarak asla yayımlanmamalıydı. Grafiğin duyarsızlığı nedeniyle özür diliyor ve bu konuyu ciddiye alıyoruz.

ABD'de diğer ekonomi basını ve televizyon kanalları, ülkede süren eylemlerin yanısıra geçmişteki toplumsal ayaklanmaların piyasaya etkisini karşılaştırmıştı ancak eylemlerin bağlamına ve arka plan bilgilerine geniş şekilde yer vermişti.

 

Independent Türkçe, Daily Beast

DAHA FAZLA HABER OKU