Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu açıklaması: Bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödemeye razıyız

CHP'li Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ve tutuklanmasına tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Haksız yere, adaletsiz yere mahkum edildi. Demokrasinin olmadığı, adaletin olmadığı yerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülerek tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürüldü, haksız yere, hukuka anayasaya aykırı olarak düşürüldü" dedi.

 

Açıklamaya elinde Anayasa kitapçığıyla çıkan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasa’nın 83. maddesi şöyle söylüyor; Tekrar seçilen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma, Meclis’in yeniden dokunulmazlığını kaldırılmasına bağlıdır. Bu kadar açık"

"Bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödemeye razıyız"

Anayasa’nın bu maddesinin gereğinin yapılmadığını söyleyen CHP lideri, "Çünkü adaletin olmadığı yerde hukuk da anayasa da olmuyor. Adaletin olmadığı yerde Türkiye Büyük Millet Meclisi vesayetten kurtulamıyor. Adaletin olmadığı yerde yargı vesayet altında. Benim bu millete sözüm var. Ne olursa olsun, hangi bedel hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku ve adalet getireceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödemeye razıyız" ifadelerini kullandı.

"Demokrasiyi, hakkı ve hukuku sonuna kadar savunacağız"

Enis Berberoğlu’nun saygın bir gazeteci ve siyasetçi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP olarak biz koşullar ne olursa olsun, demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Daha önce söylemiştim, bu memlekete gerçek bir demokrasi gelinceye kadar mücadele edeceğiz. Ve yine söylemiştim, bu mücadelede eğer bir bedel ödenecekse o bedeli önce CHP’liler ödeyecektir diye. Enis Berberoğlu, o bedeli ödeyenlerden birisidir" şeklinde konuştu.

 

"Demokrasinin olmadığı yerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz"

CHP lideri, konuşmasına şöyle devam etti:

"Haksız yere, adaletsiz yere mahkum edildi. Demokrasinin olmadığı, adaletin olmadığı yerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Anayasaya aykırı. Enis Berberoğlu, Yargıtay kararından sonra tekrar milletvekili seçildi. Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Haksızlığı oraya götürdü, adalet istiyordu. Hak istiyordu, hukuk istiyordu"

Ne olmuştu?

Dün TBMM Genel Kurulunda, cezaları onanan ancak Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dosyaları henüz karara bağlanmamış olan CHP'li Berberoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in milletvekillikleri düşürülmüştü.

Alınan bu kararın ardından Berberoğlu, adli makamlarca yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Diyarbakır’da gözaltına alınan HDP’li Musa Farisoğulları ile Leyla Güven, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU