Filistin Başbakanı Iştiyye’den İsrail’e: Vergi gelirleri hakkımızdır

İsrail'in kendileriyle para siyaseti yapmak istediğini belirten Filistin Başbakanı Iştiyye, Filistin davasının mal, mülk değil hak, onur ve özgürlük davası olduğunu söyledi

Muhammed Iştiyye / Fotoğraf: AA

Filistin Başbakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Muhammed Iştiyye, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Devlet Bakanı James Cleverly ile video konferans yöntemiyle görüştü. 

İsrail'in Filistin ile para siyaseti yapmak istediğini ifade eden Iştiyye, "Vergi gelirleri halkımızın parası ve hakkımızdır. Ulusal ve siyasi duruşumuzun parayla değiştirilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Filistin devletini tanı” çağrısı

"Filistin davası mal, mülk davası değil hak, onur ve özgürlük davasıdır" diyen Iştiyye görüşme sırasında Birleşik Krallık’a Filistin devletini tanıması çağrısında bulundu.

Cleverly ise İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "ilhak" planını reddettiklerini vurgulayarak, ilhakın iki devletli çözümü de zorlaştıracağına dikkati çekti.

“Vergi gelirlerini teslim almıyoruz”

Filistin Sivil İşler İdaresi Başkanı Hüseyin eş-Şeyh dün yaptığı açıklamada, "Filistin yönetiminin İsrail ile yapılan anlaşma ve mutabakatlara bağlı kalınmayacağı yönündeki kararı nedeniyle, vergi gelirlerini teslim almayı reddediyoruz" demişti.

Filistin bütçesinin yaklaşık yüzde 63'ünü oluşturan vergi gelirleri, İsrail tarafından toplanıyor. İsrail, Filistin'in aylık yaklaşık 200 milyon dolara ulaşan vergi gelirinin 40 milyon dolarını elektrik gibi hizmetler için kesiyor.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU