New York'ta polisin 75 yaşındaki adamı iterek ağır yaraladığı görüntüler büyük tepki çekti

Buffalo kentinde polisin iterek yaraladığı yaşlı eylemcinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor

(Reuters)

ABD'de 25 Mayıs'ta George Floyd adlı siyahi Amerikalının polis tarafından öldürülmesi sonrası gösteriler 10. gününde devam etti.

New York eyaletinin Buffalo kentinde polisin kendileriyle konuşmak isteyen 75 yaşındaki eylemciyi itip yaraladığı görüntüler büyük tepki çekti

Görüntülerde yaşlı adam bir grup polisin yanına yaklaşarak bir şeyler söylemeye başlıyor. Bir polis üç kez "Onu it" diye bağırırken, iki polisin de yaşlı adamı sertçe ittiği görülüyor.

Yere düşüp hereketsiz kalan yaşlı adamın kulağından kan geldiği görülüyor.
 


Yerel bir radyo istasyonunun çektiği görüntülerde, çevredeki diğer eylemciler ambulans çağırılşmasını isterken adamın durumunu kontrol etmek için eğilmeye çalışan bir polisin diğeri tarafından engellendiği, çok sayıda polisin adamla ilgilenmeden bölgeden geçtiği yer alıyor.

Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken polisin ilk açıklamasında, yaşlı eylemcinin kendisinin düştüğü yönündeki açıklaması öfkeyi daha da artırdı.
 


Yaşlı eylemcinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Buffalo Belediye Başkanı Byron Brown perşembe akşamı yaptığı açıklamada yaşlı adamın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüntüleren çok rahatsız olduğunu söyleyen Brown, “Olaya karışan iki polis memuru görevden uzaklaştırıldı” açıklamasını yaptı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken polis memurlarını kınayan New York Valisi Andrew Cuomo, “Belediye Başkanı ile konuştum ve bu polislerin hemen görevden uzaklaştırılmasında mutabık kaldık. Polis memurları kanunu SUİSTİMAL ETMEMELİDİR" dedi.

 

Independent Türkçe, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU