New York'ta lüks dükkanları Rolls Royce'la yağmalayanların videosu viral oldu

ABD'nin New York kentinde lüks araçlarla yapılan yağmanın görüntüleri tepki çekti

Associated Press'in verilerine göre George Floyd'un 25 Mayıs'ta polis tarafından öldürülmesinden sonra ABD'de yapılan eylemlerde en az 9 bin 300 kişi gözaltına alındı (AFP)

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sonrası yapılan protesto eylemleri sırasında bir grubun yağmaladıkları dükkandan en az 330 bin dolarlık (2 milyon 226 bin TL) Rolls-Royce marka araçla kaçması sosyal medyada viral oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görgü tanıkları tarafından pazartesi günü çekilen videoda, Manhattan'ın Soho bölgesinde lüks ürünler satan bir parekende mağazasından ellerinde kutularla çıkan kişiler görülüyor.

Yağmacılar bir cip ve Rolls-Royce marka bir SUV'a binip olay yerinden hızla uzaklaşıyor.

Görüntüler, NBC prodüktörü Keith Feldman'ın "Yağmacılar güzel araçlarla Soho'daki dükkanları boşaltıyor. Sokağı çıkma yasağı mı?" yorumuyla birlikte Twitter hesabından paylaşılınca viral oldu.

Sokağa çıkma yasağı sonrası çekilen görüntüde yer alan araçlardan biri Rolls-Royce Cullinan SUV. Aracın fiyatının 330 bin dolardan başladığı ifade edildi.

Pazartesi günü bölgedeki çok sayıda yağma olayına şahitlik eden Carla Murphy adlı New Yorklu da ABC News'a yaptığı açıklamada "Araçlar geliyordu, yağmacıları ve elektirikli aletleri indiriyor ve gidiyordu. Ardından gelip onları alıyorlardı.. Bir sonraki noktaya gidiyorlardı. Tam olarak nereye gitmeleri gerektiğini biliyor gibiydiler. Bölgede yaşayanlar da vardı ancak bölge dışından gelen çok sayıda kişi de vardı" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Foxnews, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU