New York'ta yağmacılarla protestocular birbirine girdi

George Floyd'un ölümünün ardından başlayan protestolarda pek çok mağazanın sistematik olarak yağmalandığı aktarıldı

ABD’nin ve New York’un zengin finansal ve kültürel merkezlerinden Manhattan’ta polisin kaosu kontrol altına almaya çalışırken yüzlerce yağmacının lüks markaların mağazalarının camlarını indirip pek çok ürün çaldığı aktarıldı.

George Floyd’un ölümünün ardından kendi yağma saldırılarını gerçekleştiren başıboş çetelerin, yağmayı ve yıkımı durdurmaya çalışan barışçıl protestocularla birbirine girdiği aktarıldı. 

New York Post’un haberine göre tanıklardan biri yağmaya dair, “Sistematik biçimde gerçekleşiyor, biri bir cisimle camları kırıyor, bir başkası bisikletle gelip mağazada hırsızlık yapıyor. Bunun sistematik olduğunu görebilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

Akşam 11’de ilan edilen sokağa çıkma yasağı öncesinde Rockefeller Merkezi’nde, yağmacıların Best Buy, Nike Flatiron, Aldo, Microsoft, Michael Kors ve Nintendo mağazalarının camlarını kırdığı aktarıldı. 

 

 

Mağazalara girmeden önce levye taşıyan genç erkeklerin göründüğü ifade edildi. 

Öte yandan polisin 5. Cadde’de bulunan Microsoft mağazasına hızla müdahale ettiği, yağmacılardan bir kısmını gözaltına alırken bir kısmınınsa çaldıkları ürünlerle kaçtığı belirtildi. 

Kaykaylı bir adamın New York Polis Teşkilatı’nın binaya girmesinden önce mağazayı yağmalayan yağmacılara seslenerek, “Parayı al” dediğinin duyulduğu aktarıldı. 

Üst düzey bir polis yetkilisinin yağma ve yıkımın 5 farklı bölgedeki çeteler tarafından gerçekleştirildiğini söylediği ifade edildi. 

The New York Post’a konuşan kaynak, “Bu koordineli biçimde yapılıyor. Bunlar başka yerlerden gelen kişiler değil. Kim olduklarını biliyoruz” diye belirtti. 

 

 

Benzer bir sahnenin 5. Cadde’de Sephora mağazasında da meydana geldiği, mağazanın içinde polisin olduğundan habersiz yağmacıların içeri girdiği aktarıldı.

Olaya tanıklık eden muhabirin, polisin farkına varmasının ardından bu kişilerden birinin gizlice kaçtığını, bir diğerinin mağazadan hızla uzaklaştığını belirtti. 

 

Independent Türkçe, The New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU