Kadın müşterisini darp eden taksi şoförüne 2 yıla kadar hapis istemi

Müştekinin iddianamede yer alan ifadesinde, şüphelinin peşinden gelerek kendisini yere yatırıp boğazını sıktığı, ayağını göğüs kısmına dayadığını ve yumruk attığını söylediği belirtildi

İstanbul'da taksisine binen Faslı kadın müşterisini darp ettiği iddia edilen taksi şoförü hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede taksi şoförü Cengiz K.'nın iki ayrı suçtan 2 yıla kadar hapsi istendi.  

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Chaımae H. 'müşteki', taksi şoförü Cengiz K. 'şüpheli' olarak yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddianamede, Kasımpaşa Sosyal Tesisleri Mevkii'nde yer alan ışıklarda yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle müşteki ile şüpheli arasında tartışma yaşandığı ve tartışmanın kavgaya dönüştüğü belirtildi.

Şüpheli Cengiz K.'nın müştekiye araç içerisinde şoför koltuğundan arkaya uzanarak vurduğunun belirtildiği iddianamede, müştekinin taksi ücretini ödemeden arabadan indiği kaydedildi. İddianamede, müşteki arabadan indikten sonra, taksi şoförü Cengiz K.'nın da arabadan taksi ücretini almak için indiği ifade edildi.

Müştekinin iddianamede yer alan ifadesinde, şüphelinin peşinden gelerek kendisini yere yatırıp boğazını sıktığı, ayağını göğüs kısmına dayadığını ve yumruk attığını söylediği belirtildi.

Tartışmanın yansıdığı kamera görüntülerine ilişkin ifadelerin yer aldığı iddianamede, "Kameranın ses kaydetme özelliği bulunmadığı için tarafların ne söylediğinin anlaşılamadığı, ancak hal ve hareketlerden tartışma olduğunun açık bir biçimde fark edildiği, bir süre sonra şüpheli Cengiz K'nin şoför koltuğundan arka sağ tarafına dönmek suretiyle müşteki Chaımae H. ile kavga etmeye devam ettiğinin görüldüğü, tartışma sırasında şüpheli Cengiz K’nın elinin tersi ile müşteki Chaımae Hamdı’ye vurduğu sonrasında müşteki Chaımae Hamdı’nın araç içerisinden indiği, hemen arkasından ise müşteki Cengiz Kabak’ın inerek müşteki Chaımae H.’nin peşinden gittiği, araç dışındaki kamera görüntülerinde ise olay anını gösterir bir görüntü olmamakla birlikte şüpheli Cengiz K.’in müşteki Chaımae Hamdı’nın peşinden gittiği, bir süre görüntü açısında kimsenin olmadığı, sonrasında şüpheli Cengiz K.’nin elinde paraya benzeyen bir cisim olduğu halde aracın önünden şoför mahalline geçtiği ve olay yerinden ayrıldığının görüldüğü" ifade edildi.

İddianamede, şüpheli taksi şoförü Cengiz K.'nın 'Hukuki alacağını tahsil etmek amacıyla yağma' ve 'Basit yaralama' yaralama suçundan 8 aydan 2 yıla kadar hapsi talep edildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz Şubat ayında, doğum yapan ablasını ziyaret etmek için Kocaeli’nden İstanbul’a gelen Fas uyruklu kadın yolcuyu darp eden şoförün görüntüleri ortaya çıktı.

Kocaeli’de çocuk bakıcılığı yapan Fas uyruklu Chaıme H.(24), doğum yapan ablasını görmek için İstanbul’a geldi.

Olay günü Taksim’de kaldığı otelden çıkarak seyir halinde olan Cengiz K.(39) idaresindeki bir taksiye binerek, Kasımpaşa’ya doğru gitmek istediğini söyledi. Bir süre sonra yoğun trafikte kalan taksici sinirlenerek söylenmeye başladı. Kadının söylenenleri anlaması üzerine taksici ile arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine taksici Cengiz K, kadına elini kaldırarak tokat attı. Şaşkına dönen kadın ardından araçtan inerek uzaklaşmak istemesi üzerine, taksici 22 lira tutan ücreti almak için kadının peşinden gitti. Taksici, kendisini korumak için çantasıyla vuran kadını yatırıp boğazını sıktı. Kadının cebinden çıkarttığı 30 lirayı da alarak taksiyle kayıplara karıştı. Yaşananlar ise araç kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kadının ihbarı üzerine olay yerine gelen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Devriye Ekipler Büro Amirliği görevlileri, kadınla konuşarak taksinin plakasını ve sürücünün eşkalini öğrendi.

Darp edilen kadın ise olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından darp raporu alan kadın emniyete giderek şikayette bulundu. Şikayetin ardından inceleme başlatan polis, taksinin plakasından sürücüsüne ulaştı. Yapılan çalışma sonucunda taksi sürücüsü Cengiz K. yakalanarak gözaltına alındı. Darp ettiği kadın tarafından teşhis edilen Cengiz K’ya emniyette ifadesi alınarak “kasten yaralama” suçundan adli işlem yapıldı.

 

Independent Türkçe, İHA                                        

DAHA FAZLA HABER OKU