Kadın yolcuya saldıran taksi şoförünün araç kullanım belgesi iptal edildi

Beyoğlu’nda taksiye binen Fas uyruklu genç kadına 22 lira için saldıran şoförün araç kullanım belgesinin iptal edildi

Faslı kadın yolcuyu geçtiğimiz Şubat ayında darp eden taksicinin video görüntüleri ortaya çıkmasının ardından, sürücünün “Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi” süresiz iptal edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, yaşanılan olayın görüntülerini inceleyen İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES), şoförün “Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi” süresiz iptal etti. Ayrıca olayın yaşandığı 34 TDH 90 plakalı taksinin de izin belgesi askıya alındı ve araç trafikten men edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz Şubat ayında, doğum yapan ablasını ziyaret etmek için Kocaeli’nden İstanbul’a gelen Fas uyruklu kadın yolcuyu darp eden şoförün görüntüleri ortaya çıktı.

Kocaeli’de çocuk bakıcılığı yapan Fas uyruklu Chaıme H.(24), doğum yapan ablasını görmek için İstanbul’a geldi.

Olay günü Taksim’de kaldığı otelden çıkarak seyir halinde olan Cengiz K.(39) idaresindeki bir taksiye binerek, Kasımpaşa’ya doğru gitmek istediğini söyledi. Bir süre sonra yoğun trafikte kalan taksici sinirlenerek söylenmeye başladı. Kadının söylenenleri anlaması üzerine taksici ile arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine taksici Cengiz K, kadına elini kaldırarak tokat attı. Şaşkına dönen kadın ardından araçtan inerek uzaklaşmak istemesi üzerine, taksici 22 lira tutan ücreti almak için kadının peşinden gitti. Taksici, kendisini korumak için çantasıyla vuran kadını yatırıp boğazını sıktı. Kadının cebinden çıkarttığı 30 lirayı da alarak taksiyle kayıplara karıştı. Yaşananlar ise araç kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kadının ihbarı üzerine olay yerine gelen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Devriye Ekipler Büro Amirliği görevlileri, kadınla konuşarak taksinin plakasını ve sürücünün eşkalini öğrendi.

Darp edilen kadın ise olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından darp raporu alan kadın emniyete giderek şikayette bulundu. Şikayetin ardından inceleme başlatan polis, taksinin plakasından sürücüsüne ulaştı. Yapılan çalışma sonucunda taksi sürücüsü Cengiz K. yakalanarak gözaltına alındı. Darp ettiği kadın tarafından teşhis edilen Cengiz K’ya emniyette ifadesi alınarak “kasten yaralama” suçundan adli işlem yapıldı.

İfadesi alınan ve işlemleri tamamlanan Cengiz K. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU