Irak’ta babalarının yardımına giden 3 kardeş IŞİD’in saldırısına uğradı: 4 ölü

IŞİD, Irak’ın Hanekin bölgesinde bir köye saldırdı. 3 kardeş olay yerinde baba da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

Irak’ta babalarının yardımına giden 3 kardeş IŞİD’in saldırısına uğradı / Fotoğraf: Reuters

IŞİD mensupları bu sabah Irak’ın Diyala vilayetine bağlı Gulale beldesinin Şeyh Baba Köyü’nde tarlaya çalışmaya giden bir köylüye silahlı saldırı düzenledi.

Çocuklarını arayan yaralı şahsın yardım istediği, onu kurtarmaya giden 3 oğlunun da IŞİD’liler tarafından pusuya düşürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel medyaya konuşan Keloco Asayiş Müdürü Şemal Abdurrahman, “IŞİD mensupları bağını sulamaya giden Arap asıllı Hüseyin İsmail’e saldırarak yaraladı. Aralarında çatışma başlamasının ardından babalarının yardımına koşan 3 kardeş de IŞİD tarafından öldürüldü” dedi.

Hanekin ilçesinin Gulale beldesinin kuzeybatısındaki Şeyh Baba Köyü’nde ikamet eden yaralı babanın hastanede, 3 oğlunun ise olay yerinde hayatını kaybettiğini belirtildi.

IŞİD’e 5 koldan operasyon 

IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen örgüt üyeleri özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırılarına devam etti.

Bunun üzerine Irak ordusu Başbakan Mustafa el-Kazimi’nin talimatı ile geçen salı günü Kerkük bölgesinde 5 koldan koldan operasyon düzenledi.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye’nin açıklamasına göre, kentin güneybatı bölgesinde örgüt üyelerine düzenlenen operasyonda 13 IŞİD’li öldürüldü. 

5 koldan 3 gün sürmesi beklenen operasyona ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri de havadan destek veriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU