Mike Tyson'ın Donald Trump'ı "Karımla mı birlikte oluyorsun" diyerek dövmeye kalktığı iddia edildi

Amerikalı gazeteci Timothy O'Brien, "TrumpNation" isimli kitabında efsane boksör Mike Tyson'ın, bir dönem danışmanlığını yapan Trump'ı "Karımla mı birlikte oluyorsun" diyerek dövmeye kalktığını ileri sürdü

Donald Trump, bir dönem Mike Tyson'ın kişisel finansal danışmanlığı görevini yürüttü / Fotoğraf: AP

Amerikalı gazeteci, yazar ve televizyon yorumcusu Timothy O'Brien'ın "TrumpNation" isimli kitabında eski boksör Mike Tyson'ın bir dönem danışmanlığını yapan Donald Trump'ı "Karımla mı birlikte oluyorsun" diyerek dövmeye kalktığı, bunun üzerine ikilinin iş ilişkilerini sonlandırdığı iddia edildi. Trump o dönem Tyson'a bir organizasyonda 26 milyon dolar kazandırmıştı.

Hürriyet'in haberine göre Mike Tyson, 11 Temmuz 1988'de kişisel finansal danışman ve baş stratejist olarak Donald Trump'ı tuttuğunu açıkladı. Anlaşmaya göre Trump, Tyson'a servetini nasıl yöneteceği ve kariyerini nasıl yönlendireceği hakkında danışmanlık verecekti.

Trump ilk olarak Mike Tyson'ın eski olimpiyat şampiyonu Michael Spinks'i 91 saniyede devirdiği unutulmaz dövüşü finanse etti. Tyson bu galibiyetle WBC (Dünya Boks Konseyi), WBA (Dünya Boks Federasyonu) ve IBF (Uluslararası Boks Federasyonu) kemeri sahibi olan ilk boksör oldu.

Trump, bir maçta 26 milyon dolar kazandırdı

Organizasyon için 11 milyon dolar harcayan Trump, 21 binden fazla kişinin izlediği maç sonrası Tyson'a 26 milyon dolar kazandırdı. Maç sonrası Tyson, menajeri Cayton'ı işten kovdu ve yoluna Donald Trump ile devam etmeye başladı.

 

Trump-Tyson-Twitter.jpg
Tyson ile Trump'ın arası ünlü boksörün karısı nedeniyle bozuldu / Fotoğraf: Twitter

 

"Karımla mı birlikte oluyorsun" diyerek dövmeye kalktı

Donald Trump'ın Mike Tyson'ın eşi Amerikalı aktris ve model Robin Givens ile birlikte olduğu iddiası iş ilişkilerini sona erdirdi. 

Tyson, Trump'ın New York'taki ofisine giderek "Karımla mı birlikte oluyorsun?" diyerek dövmeye kalktı.

Donald Trump'ın bu soruya ne cevap verdiği bilinmese de ikili arasındaki arkadaşlık hala devam ediyor. ABD Başkanı, Tyson'ın mayıs ayında antrenman yaptığı bir videoya "Vurmaya devam et Mike" yorumunu yazdı.

 

 

İyi ilişkileri sürüyor

Tyson 1992'de bir güzellik yarışması adayına tecavüz ettiği suçuyla 6 yıl hapse mahkum edilmişti. Tüm dünya Tyson'a tepki gösterirken Trump şu sözlerle efsane boksöre destek çıkmıştı:

Bırakın da idman yapıp dövüşsün, kazandığı paraları da tecavüz kurbanlarına yardım yapan bir hayır kurumuna bağışlasın.

Tyson ise 2015 yılında başkanlık kampanyası sırasında, İslamofobik söylemleri yüzünden köşeye sıkışan Trump'a bir süre önce Müslüman olan bir boksör olarak destek çıkmış ve kendisine yapılan iyiliğe bu şekilde karşılık vermişti.

 

Tyson-Givens-Pitt-Twitter.jpg
Mike Tyson - Robin Givens - Brad Pitt / Fotoğraf: Twitter

 

Mike Tyson, Robin Givens ile tanışmalarından 11 ay sonra evlenmişti. 

Tyson'a göre Givens hamile olduğunu açıklayınca çift ani bir kararla düğün düzenledi. Tyson, Robin Givens'ın annesine New Jersey'de ev alması için 3 milyon sterlinin yanı sıra banka hesabına da 6 buçuk milyon sterlin yatırmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Para alışverişinden sonra Robin Givens, Mike Tyson'a düşük yaptığını söyledi. Givens daha sonra verdiği bir röportajda annesinin ve kendisinin ünlü boksörün öfkesinden korktuklarını belirtmiş, kısa bir süre sonra da boşanma davası açmıştı.

Givens, Tyson'dan boşanmadan Brad Pitt ile çıkmaya başladı. Tyson'ın söylediğine göre onları yakaladığında Brad Pitt kendisine "Dostum bana vurma" diye yalvardığı iddia edildi. 

Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Konseyi (WBC) ve Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) şampiyonluk kemerlerini kazanan ilk ağır sıklet boksör olan 53 yaşındaki efsane Mike Tyson, 11 Haziran 2005'te Washington'da karşılaştığı İrlandalı Kevin McBride ile yaptığı müsabakanın ardından boksa veda etmişti. 

 

Independent Türkçe, Hürriyet 

DAHA FAZLA HABER OKU