DSÖ’den ikinci dalga uyarısı: Yıkıcı sonuçları olabilir

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün tekrar yükselişe geçme riskinin bulunduğunu ve gerekli önlemlerin alınmaması halinde yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini belirtti

DSÖ’den ikinci dalga uyarısı / Reuters

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, koronavirüsün (Kovid-19) yeniden yükselişe geçebileceğini ve salgının durdurulmamasının yıkıcı sonuçları olabileceğini ifade etti.

İnternet üzerinden düzenlenen çevrimiçi brifingde konuşan Kluge, “İkinci dalga kaçınılmaz değil, ancak giderek artan sayıda ülke kısıtlamaları kaldırıyor. Kovid-19 enfeksiyonunun tekrar yükselişe geçmesi gibi açık bir tehdit var, eğer durdurulmazsa ikinci bir dalga gelebilir ve çok yıkıcı olabilir” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ne aşı ne de tedavimiz bulunmuyor”

Yaşanan son durumun yılın başından daha iyi olmadığını belirten Kluge, “Hala Kovid-19 için ne bir aşı ne de tedavimiz bulunuyor” dedi.

Rus uzmanlar da yeni bir Kovid-19 dalgası olasılığını dışlamıyor. Rospotrebnadzor (Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu) Başkanı Anna Popova, Kovid-19’un ikinci dalgasının sonbaharda diğer solunum yolu enfeksiyonlarıyla birlikte ortaya çıkabileceğini ve daha şiddetli seyredebileceğini belirtmişti. 

DSÖ, 11 Mart’ta yeni tip koronavirüsü pandemi olarak ilan etti. DSÖ’nün son verilerine göre, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 6.1 milyonu geçti, 376 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU