Monacolu Keita Balde, Katalonya'da mevsimlik işçi olarak çalışan 200 kişiye yardım elini uzattı

Futbolcu Keita Balde, İspanya'da mevsimlik işçi olarak çalışan çoğu Senegalli 200 işçinin gıda, konaklama ve kıyafet ihtiyaçlarını karşıladı

Keita Balde / Fotoğraf: Reuters

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Monaco'da forma giyen Keita Balde, 200 mevsimlik işçinin gıda, konaklama ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılayarak örnek bir davranışa imza attı. 

İspanya'nın Katalonya bölgesinde doğan 25 yaşındaki futbolcu, bu bölgede mevsimlik olarak çalışan çoğu Senegalli 200 işçiye sahip çıktı. 

Kendisi de Senegal asıllı olan Balde, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 

Yiyecek bulamadan sokaklarda yatıyorlardı. Günde 12 saat çalışıyorlar, koronavirüs nedeniyle durmuyorlar. Gıda, konaklama ve kıyafet ihtiyaçlarına yardımcı oldum. Bunu gizlice yapmak isterdim ama onlara kalacak yer bulabilmek için paylaşmak zorunda kaldım.

Yıldız futbolcu, daha önce Senegal'de koronavirüsle mücadele için 17 bin euro bağış yapmıştı.

Kariyerine İspanya'da CF Damm altyapısında başladıktan sonra Barcelona altyapısına transfer edilen Balde, ilk profesyonel sözleşmesini Serie A ekibi Lazio ile imzaladı. 

Lazio'da 4 sezon forma giydikten sonra 2017 yazında Monaco'ya transfer adilen yıldız futbolcu, kulübüne 30 milyon euro kazandırdı. 

Bu sezon Monaco'da 5'i kupa maçı olmak üzere 26 kez sahaya çıkan Balde, 8 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.
   
Senegal Milli Takımıyla ilke kez 26 Mart 2016'da sahaya çıkan 25 yaşındaki futbolcu, toplamda 27 kez giydiği milli formayla 4 gol ve 3 asistlik performans gösterdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU