ABD'deki Floyd protestolarına Tiger Woods da katıldı: Kolluk kuvvetleri, bu trajedide çizgiyi aştı

ABD'li golfçü Tiger Woods, George Floyd'un öldürülmesine tepki göstererek, 1992'de Los Angeles'ta yaşananları hatırlattı. Woods, Umarım yapıcı ve dürüst diyaloglarla daha güvenli, birbirini destekleyen bir toplum oluşturabiliriz" dedi

Tiger Woods / Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en ünlü golfçülerinden olan ABD'li Tiger Woods, ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

Floyd'un ölümü sonrası tepki gösteren sporcular arasına katılan Woods, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, yaşananları protesto ederek, "Kalbim George Floyd ve acı çeken sevdikleri için atıyor" dedi.

 

 

Yaşanan olay nedeniyle ABD emniyetini de eleştiren 44 yaşındaki sporcu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

Kolluk kuvvetlerimize sonsuz bir saygım var. Güçlerini nerede ve nasıl kullanacaklarına ilişkin çok titiz bir eğitimden geçiyorlar. Ama bu şok edici trajedide çizgiyi aştılar.

Ülkede daha önce 1992'de çıkan benzer olaylara da değinen Woods, şu yorumu yaptı:

Yaşanan eylemlerden çıkardığım ders, eğitimin en önemli çözüm yolu olmasıydı. Komşularımızın yaşadığı yerleri ateşe vermeden de bir çözüm yolu bulabiliriz. Umarım yapıcı ve dürüst diyaloglarla daha güvenli, birbirini destekleyen bir toplum oluşturabiliriz.

Woods dışında Floyd için Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin yanı sıra Premier Lig ekiplerinden Liverpool Kulübü ve futbolcuları Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, James Milner, Gini Wijnaldum ve Jordan Henderson ve Chelsea Kulübü yer almıştı.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca, Gregg Popovich, Michael Jordan, Lewis Hamilton, LeBron James, Colin Kaepernick, Earvin Magic Johnson, Golden State Warriors'ın başantrenörü Steve Kerr, Bradley Beal, Stephen Jackson, Kadın tenisçiler Coco Gauff, Serena Williams, ünlü boksör Floyd Mayweather, Borussia Dortmundlu oyuncular Jadon Sancho ile Achraf Hakimi, M'gladbachlı Marcus Thuram, ABD'li kadın futbolcu Alex Morgan, Manchester United'ın Fransız futbolcusu Paul Pogba ve dünyaca ünlü birçok sporcu sosyal medya hesaplarından ve yaptıkları eylemlerle yaşanan olaya tepki göstermişti.

 

 

Pogba, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, yumruğunu havaya kaldırmış şekilde fotoğrafını şu notla paylaşmıştı:

Son günlerde Minneapolis'te yaşananlar hakkında hislerimi nasıl anlatabileceğim konusunda çok düşündüm. Öfke, nefret, acı, üzüntü hissettim. Futbolda, işte, okulda, her yerde, her gün ırkçılığa maruz kalan George ve tüm siyahi insanlar için üzüntü duyuyorum. Yarın ya da ertesi gün değil, bugün bitmesi gerek. Irkçılıktan kaynaklanan şiddete artık müsamaha gösterilemez. Müsamaha etmeyeceğim, müsamaha etmeyeceğiz. Irkçılık cahilliktir, sevgi erdemdir. Sessiz kalmayın. Irkçılığa karşı durun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU