New York Belediye Başkanı Blasio'nun kızı da ABD'deki eylemlerde gözaltına alındı

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolara katılan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun kızı Chiara de Blasio da gözaltına alındı

New York'ta eylemciler Brooklyn ve Williamsburg köprülerinde yürüdü. Manhattan Köprüsü araç trafiğine kapatıldı (AFP)

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun kızı Chiara de Blasio, ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sornası 6 gündür devam eden protestolarda gözaltına alındı.

CNN'nin polis kaynaklarından aktardığına göre cumartesi günü gözaltına alınan 25 yaşındaki Chiara de Blasio izinsiz gösteriye katılmakla suçlandı.

Chiara daha sonra serbest bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd'un beyaz polis memuru Derek Chauvin tarafından boğularak öldürülmesi sonrası binlerce kişi çok sayıda eyalette protesto gösterilerine başlamıştı.

6 gündür süren eylemlerde Los Angeles, Chicago, Washington ve Philadelphia gibi büyük kentlerde polisle eylemciler arasında çatışmalar yaşandı.

New York'ta da pazar günü binlerce kişi barışçı gösterilere katıldı.

Bir grup Brooklyn Köprüsü'nden geçerken diğer grup Manhattan Köprüsü'nü kısa süre trafiğe kapadı.

Akşam saatlerindeyse polisle eylemciler arasında çatışmalar yaşandı. Lower Manhattan'da çok sayıda yağma olayı yaşandığı bildirildi.

Polis cumartesi gecesi New York'ta 345 kişiyi göz altına almıştı.

Blasio'dan ırkçılık vurgusu

Daha önce New York'ta polis araçlarının eylemcilerin üzerine araçlarını sürdüğü olayda polisi savunduğu için tepki çeken New York Belediye Başkanı Bill de Blasio haftasonu "yapısal ırkçılığın ten rengi beyaz olmayan kişileri usandırdığını" söyledi.

Blasio açıklamasında "Gördüklerimiz on yıllardır süregelen adaletsizliğin taşkını. Kendi ayrıcalığımın farkındayım. Ancak siyahi topluluğun her gününün ırkçılıkla istila edildiğini söyleyecek kadarını biliyorum. Daha iyisini yapacağız" dedi.

Ülkede 40'tan fazla kentte protestolar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, 15 eyalet ve Washington DC'de Ulusal Muhafızlar güvenliği sağlamakla görevlendirilmişti.

 

Independent Türkçe, CNN, IBT

DAHA FAZLA HABER OKU