Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi: Ayda 25 milyon lira açıkla kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz

Kovid-19 nedeniyle siyah-beyazlı kulübün gelir kaybının yüzde 70’i aşabileceğini belirten Başkan Ahmet Çebi, Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünü üstlenen Sergen Yalçın için ise “En büyük şansımız” yorumunu yaptı

"Bulmamız gereken 780 milyon liraya karşılık bulabildiğimiz 380 milyon lira ile bugüne kadar kulübümüzü ayakta tutmayı başardık" / Fotoğraf: AA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Çebi, siyah-beyazlı ekibin YouTube kanalında açıklamalarda bulundu. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2.5 aylık süreçte 166 milyon liralık gelirden mahrum kaldıklarını belirten Çebi, sezonun seyircisiz tamamlanması ve bazı sponsor gelirlerinden yoksun kalınması durumunda ise gelir kaybının yüzde 70'i aşabileceğini açıkladı.

"Ayda 25 milyon lira açıkla kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz" diyen Ahmet Çebi, ağustos ayında yapılacak genel kurul toplantısında ise geçmiş 10 yıla ilişkin denetim raporu sunacaklarını söyledi.

“Göreve geldiğimiz ana kadarki borç 3,3 milyar liraydı”

Göreve geldiklerinde 3.3 milyar liralık borçla karşılaştıklarını belirten Ahmet Çebi, mevcut finansman yükü ve faizlerle birlikte bu rakamın 2023 yılında 4.1 milyar lirayı bulabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu rakamı düşürmeye çalıştıklarını belirten Çebi, yaklaşık 600 milyon liralık gelirlerinin bulunduğunu, giderlerinin ise 900 milyon lira olduğunu açıkladı.

Çebi, sözlerini “Yılda 300 milyon lira açık veriyoruz. Ayda 25 milyon lira açıkla kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz" ifadeleriyle sürdürdü.

“Bulmamız gereken 780 milyon liraya karşılık bulabildiğimiz 380 milyon lira”

Göreve geldikleri ekim ayının son 10 gününde 120 milyon lira ödeme yaptıklarını anlatan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Çebi, 7 ay içinde 380 milyon lira kaynak oluşturduklarını ve eski yönetimden biriken 3-4 aylık personel maaşlarını da ödediklerini söyledi.

Çebi, “Bulmamız gereken 780 milyon liraya karşılık bulabildiğimiz 380 milyon lira ile bugüne kadar kulübümüzü ayakta tutmayı başardık” derken, kredi sözleşmelerinin ağır mali yükünü hafifletmek için bankalarla görüşmelerin sürdüğünü anlattı.

 

Beşiktaş logo-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Sergen Yalçın kurmak istediğimiz sistemde en büyük şansımız"

Teknik direktör Sergen Yalçın’la birlikte altyapıya ağırlık vereceklerini ve genç oyuncuları satarak gelir elde edeceklerini dile getiren Çebi, yüksek ücretlerle kurulan takımların her zaman başarı getirmediğini örneklerle açıkladı:

2015-16 şampiyonluğumuzda takım bütçemiz yaklaşık 52 milyon avro, 2016-17 şampiyonluğumuzda 67 milyon avro ve dördüncü tamamladığımız 2017-18 sezonunda bütçemiz 92 milyon avro idi. Yüksek ücret ödenen her transferin doğru transfer anlamına gelmediğini artık hepimiz kabul ediyoruz. Bundan sonra özümüze dönmek, özellikle gençlerden hizmet alarak ve onları başka takımlara satarak gelir elde etmek çok önemli. Metin-Ali-Feyyaz dönemini, değerli hocamız Sergen Yalçın'ın altyapıdan gelerek şampiyonluklar yaşadığını hatırlarsak yapmak istediğimiz şeyin doğru olduğunu ve vizyon çizerek bu yoldan vazgeçmememiz gerektiğini biliyoruz. Hocamızla beraber altyapıdan gelecek çocuklara önem vereceğiz. 

Çebi, Ozan Köprülü'nün de altyapıda göreve getirilmesiyle başarılı sonuçlar almaya devam edeceklerini savundu.

 

Sergen Yalçın - Ozan Köprülü - Independent Türkçe.jpg
Ozan Köprülü ve Sergen Yalçın / Fotoğraf: Independent Türkçe.jpg

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Pandemi sürecinde gelirlerinin azalması nedeniyle futbolculardan fedakarlık beklediklerini de belirten Beşiktaş Kulübü Başkanı, transfer döneminde acele davranmayacaklarını söyledi.

Ümraniyespor'da oynayan kiralık futbolcuları Ajdin Hasic'e de değinen Çebi, "Onu A takımımızda değerlendirmek istiyoruz. 2 milyon avroya atılan imzaya rağmen, Hasic'in ve ailesinin bize destek vermesi, kendileriyle günlerce pazarlık yaparak bu bedeli 1 milyon avroya çekmiş olmamızın da çok önemli olduğu hususunu dikkatinize sunuyorum" dedi.

"Huzur Beşiktaş'a hayır getirmemiştir"

Yönetimdeki arkadaşlarıyla uyum içinde çalıştıklarını öne süren Çebi, dedikodulara kulak asılmaması çağrısında bulundu. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU