Sarıkaya: Yıl sonuna kadar seçim kararı alınmazsa iki parti sandığa gidebiliyor

Gelecek ve DEVA partileri büyük kongrelerini yazın sonunda yapmayı planlıyor

Fotoğraflar: AA

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, yıl sonuna kadar herhangi bir seçim kararı alınmaması durumunda Gelecek ve DEVA partilerinin örgütlenmelerini tamamlayacağını ve seçime girmeye hak kazanacağını yazdı.

İktidar cephesinin “milletvekili transferini” engellemeye yönelik çalışmalarının basına yansımasının ardından erken seçim iddiaları da konuşulmaya başlandı. Muharrem Sarıkaya da seçime sokulmayacağı iddia edilen Gelecek ve DEVA partilerinden yöneticilerle teşkilatlanma durumunu konuştu.

Sarıkaya’nın aktarımları şöyle:

Gelecek ve Deva partilerinin yöneticilerini arayıp, örgütlenmelerinin ne durumda olduğunu sordum…
Aktardıklarından yola çıkarak söyleyebilirim ki, bu yıl sonuna kadar seçim kararı alınmaz ise iki partinin sandığa girmesi için gereken örgütlenme sorunu yok.
Hatta Ahmet Davutoğlu’nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi bu konuda çok daha fazla yol almış.
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Kani Torun’un aktardığına göre 52 vilayette örgüt kurulmuş, il ve ilçe başkanları ve yöneticileri atanmış; bu hafta sonu 10 il daha eklenecekmiş.
Covid-19 kapsamındaki tedbirler dolayısıyla yapılabilir durumdaki kongrelerini Haziran sonuna ötelemişler.
Torun, “Haziran sonunda 1-2 haftada tüm ilçeleri, diğer 1-2 haftada da tüm illerin kongresini tamamlarız; her şey hazır, sadece koronavirüs önlemi nedeniyle bekliyoruz” dedi.
Kani Torun, büyük kongre için hedefledikleri tarihi de “En geç Ağustos sonu…” diye açıkladı.
Bu demektir ki, Şubat sonrasında yapılacak her seçime Gelecek Partisi girme hakkına erişir…

Sarıkaya, DEVA Partisi’ndeki durumu da şöyle aktardı:

Ali Babacan’ın Deva Partisi ise koronavirüs önlemleri kapsamındaki yasaklar sürecini dijital çözüm ile aşmaya çalışmış.
Türkiye 18 bölgeye ayrılmış ve her bölgenin başına bir isim verilmiş.
Onlar da il ve ilçe teşkilatına talip isimlerle zoom uygulaması üzerinden uzaktan görüşme yapmış.
Son dönem Babacan’ın hem televizyon hem de Youtube üzerinden yaptığı yayınların etkisiyle teşkilatta görev almak isteyen sayısında artış olmuş.
Teşkilat Başkanı Nihat Ergün, “Görüşmelerimizi tamamladık ama yüz yüze görüşme olmadan doğru bulmuyoruz, şimdi bir de kendileri ile görüşüp bu hafta sonuna kadar büyük ihtimal atamalarını yapacağız” dedi.
Ergün’ün hedefi de Haziran sonuna kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanıp, en geç Ağustos sonu veya Eylül başında büyük kongreyi yapmış olmak.
Erken seçim beklentisi olmadığını söyleyen Ergün, vekil transferine sıcak bakmamakla birlikte, “siyasetin bozulan dengesinden dolayı konulan engelleri aşmak için ihtiyaç haline getirildiğini” belirtti.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU