Zeynep Turan: 2020, Hulusi Akar’ın yılı olacak

Benan Kepsutlu, Independent Türkçe için Astrolog Zeynep Turan’la konuştu

Astrolojiye inanırsınız, inanmazsınız… “Ben hiç inanmam” diyenlerin bile gözünün ucuyla yorumlara şöyle bir göz attığına defalarca denk geldim.

Meraklıları ise özellikle pandemi sonrasında konuşulan “yeni dünyada” nelerin bizleri beklediğini sıkı takipte doğrusu.

Dahası bu merak sadece kişilerin kendi burcuna yönelik değil.

Ekonominin nasıl olacağını, siyasilerin nasıl konumlanacağını, futbolda yaşanacak gelişmeleri, dünya liderlerinin akıbetini yıldız haritasına göre takip edenler var.  

Merak edilenleri Astrolog Zeynep Turan’a sordum.

Biraz da uzun sürdü sohbetimiz.

Ama aktarırken kısaltmak, sağından solundan kesmek istemedim.

Zeynep Turan’la yaptığımız röportajı iki bölüm olarak sizlere aktaracağım.

Önce Türkiye’ye dair merak edilenler…


"Türkiye'yi ekonomi ve siyaset, özellikle dış siyaset çok hararetli, hareketli günleri bekliyor"

- Sevgili Zeynep Turan, merhabalar 

Merhabalar, nasılsınız efendim 

- Sağolun teşekkürler. Sizler de gayet iyi görünüyorsunuz 

Çok teşekkür ederim. İyiyim, inşallah herkes iyidir ve iyi olmasını ümit ediyorum. 

- Kesinlikle öyle, ama tabii şimdi içinde bulunduğumuz süreç çok insanı bunalttı sıktı, her birimizde öyle… Hem evde kaldığımız için hem iş biraz da dönemsel olarak yaşadıklarımız da… Tabii merak edilen ve size sormak istediğim çok fazla şey var. 

Türkiye’nin iç politikasında 2020 ve sonrasına dair astroloji neler söylüyor? Ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili ya da bakanlarımızla ilgili sizin bir öngörünüz var?

Ben ben zaten uzun yıllardır Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haritasını yazıyorum kitaplarımda. Çünkü son yıllarda işte başkanlık sistemini ön gördüm, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini, genel seçimleri, yerel seçimleri yani bir seçim sarmanlarımız olduğu için, haklı olarak hepsini kitaplarıma yazıp riski aldım.
 

erdoğan aa.jpg
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan / Fotoğraf:AA


Dolayısıyla da 2016’dan bu yana; bilmeyenler için de burada hatırlatayım: 26 Şubat 1954 doğumlu Sayın Erdoğan ve dolayısı haritasında Merkür retrosu var. 

2020 şöyle bir yıl, çok enteresan, Venüs geri gidiyor, Merkür geri gidiyor yani astrologların dilinden bu iş düşmeyecek. O yüzden de bazı retrolar Sayın Erdoğan’a yarıyor ve dolayısıyla buraya kadarki metroların hepsi bir şekilde yaradı.

Ama ikinci yarıda ekonomi olsun, dünya politikaları olsun, Akdeniz olsun, Kıbrıs meselesi olsun, Yunanistan’la olan ilişkilerimiz olsun, çok karışık bir boyuta doğru gidebiliriz.

O yüzden de Türkiye'nin ikinci yarısında ekonomi ve siyaset, özellikle dış siyaset çok hararetli, hareketli günleri bekliyor, onu net söyleyebilirim.


"Dünyada ve ülkede Hulusi Akar konuşuluyor, buna eminim"

- Peki, bakanlara dair mesela Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, işte Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca gibi isimlerle ilgili var mı bir öngörünüz?

Sağlık Bakanımız 60 kuşağından geliyor ve haritasında bolca oğlak var. ben hatta bu pandemi sürecinde 9 Mart'ta gecesi hemen açmıştım Sağlık Bakanımızın haritasını, o güne kadar da açmamıştım. 

9 Mart gecesi baktım, dedim ki ‘Çok oğlağı var, gökyüzünde de çok olarak var; evet, bu süreci yani bu 60 kuşağından gelen Sayın Bakan yönetecek, bir şekilde Allah’ın izniyle süreci götürecek’ gibi hatta yorum yapmıştım. 
 

Hulusi Akar AA.jpg
Hulusi Akar / Fotoğraf:AA


Ama 1952'li Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, 2020’nin en konuşulacak isimlerinden birisi olacak ve bunu kitabıma yazdım.

Şifreliydi, kimse bilmiyordu; ben de sayende şifrenin yerini de söylemiş oldum. Çünkü ben 1952'lilere methiyeler dizerken aslında bunu yapmaya çalıştığımı da sanırım bütün izleyiciler de anlamıştır. 

Çünkü Putin de 1952 doğum hatırlarsan. Ve Sayın Hulusi Akar da 1952 doğumlu ve balık burcu.

Balık burcu olarak Sayın Hulusi Akar’ın 2020’de gerek denizlerdeki politikada gerek dış politikada çok daha yıldızı parlayacak, konuşulacak, öne çıkacak bakanlarımızın arasında yer alacak. Dünyada ve ülkede Hulusi Akar konuşuluyor, buna eminim.


"2020 Eylül’de Soylu tekrar istifa etmek isteyebilir"

- Peki, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu?..

Kendisi 69’lu ve çok da duygusal birisi. 69’luları çok da sıkıştırmaya gelmiyor. Burada bütün 69’lu varsa izleyicilerimizden söylemek isterim.

O yüzden de yine duygusal olarak bir sıkışmadan geçecek mi? Eğer şu son yaşanan bir gece; hatırlarsak bütün Türkiye olarak biliyoruz ki o gecede bir sıkışmadan geçti ve bir anda istifasını verdi. 

‘Dolayısıyla da bu tekrar edebilir mi, böyle bir süreç olabilir mi, sıkışma daha yaşayabilir mi?’ 2020’nin Eylül ayında tekrar böyle bir şey söz konusu olabilir, tekrar bir sıkışmadan geçebilir. Çünkü 69’lular tekrar gerçekten duygusal bir süreçten geçiyor demektir. 
 

Süleyman Soylu AA.jpg
Süleyman Soylu / Fotoğraf:AA


Çünkü Süleyman Soylu 69 doğumlu ve astroloji de zaten şuana kadar bütün izleyicilerimiz şunu anladı: astrolojide gün değil yıl daha önemli.

Çünkü o sizin davranış biçiminizi, karakterinizi ve neyle mücadele edeceğinizi, kapasitenizi anlatıyor. Ve diğer gezegenlerin jenerasyon gezegenlerinin nerede durduğunu anlatıyor. 


"Türkiye'deki partilerin dengeleri çok değişecek"

- Şimdi tabii böyle isim isim, teker teker gitsek sabaha kadar sürecek bu sohbet… 

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Şimdi kimin doğum günü biliyorum, kiminkini bilmiyorum gibi hissediyorum kendimi.

- Hayretler içerisindeyim zaten, yıl yıl, isim isim herkesi söyleyince… Şimdi genel olarak bakalım Türkiye'nin haritasına. Partiler bazında bir taraftan erken seçim ihtimalleri konuşuluyor, bir taraftan yeni ittifaklar olur mu olmaz mı bu tartışılıyor, partiler ile ilişkisini ve genel çerçeveden de teker teker gitmektense böyle bir çerçeve çizmek daha kestirme olur. 

Şimdi bizim Türkiye’miz 2020’nin ikinci yarısında partilerimizde dengelerin değişeceğine, koltuk sandalye sayısının değişeceğini dair Mars gerilemesi var. 

Şimdi 2020’nin aslında gökyüzündeki en önemli pandemisi daha kopmadı. Birisi temmuzda birisi de eylülde kopacak. 

Dolayısıyla gökyüzünün astrolojik olarak gezegenlerin sıkışıp da ortaya büyük bir olay çıkaracağını göz önünde bulunursak Türkiye’nin haritasını yakından ilgilendiriyor.

Yani 29 Ekim 1923’ten Ankara enlem boylamından akşam 20.30’da Türkiye’nin haritasını açarsanız Türkiye'deki partilerin dengeleri çok değişecek.


"Erken seçim konuşmaları çok daha netleşecek ve belirginleşecek"

Belki bir şekilde açılan partiler enteresan oluşan yeni müttefikler, yeni katılanlar, istifalar, değişen sandalye sayıları, transferler 2020’nin ikinci yarısında en çok konuşulan siyasi gündemimiz olma yolunda bence gidiyor. 

Tabii ki bu benim öngörüm, bu zaman içerisinde birlikte değerlendireceğiz; ama bunu şunu iyi biliyorum ki değişen bir sandalye sayısı olacak ve dolayısıyla da 2020 sonlarında erken seçim konuşmaları çok daha netleşecek ve belirginleşecek, altı çizilecek. 

Yani ‘Biz yine bir seçime doğru gider miyiz 2023'ten öncesinde?’ Evet, astrolojik olarak eğer 2020'de 4 tane daha tutulma yaşayacaksak, bunun cevabını zaten ben geçen sene kitabımı yazarken koydum, o yüzden kitabın arka kapağında da eğer ‘erken seçim’ cümlesi vardır. Ben kitabı geçen sene yazdım ve basıldı.

Transferler olur, istifa edenler olur, sağlık sorunu yaşayanlar olur… Aslında 2020 Temmuz ayından itibaren Türkiye'deki CHP olsun, MHP olsun, AK Parti olsun, dengeler çok değişecek, bundan eminiz.

AKP 2001 kuruluşlu, MHP'nin kuruluş tarihinden CHP’nin kuruluş tarihinden açarsanız, haritaları aslında bugüne kadar seçim süreçlerini de reftikasyonda.

Yani 2019'daki seçimin cevaplarını, şifrelerini veren astroloji, 2020’nin ikinci yarısındaki sıkışan gökyüzünde de dengelerin çok değişeceğini ve mutlaka müttefiklerin bile karşı karşıya kalabileceğini işaret ediyor. 


"Babacan’ın yıldızı parlayacak; ama bugün seçim yapılsa sandıktan Hulisi Akar çıkar"

- Bir de yeni partiler kuruldu Sayın Babacan'ın partisi Sayın Davutoğlu'nun partisi gibi… Onlarda neler öngörüyorsunuz?

Onun öncesinde Fatih Altay'da şöyle bir şey söylemiştim Sayın Davutoğlu ile Sayın Erdoğan aynı gün doğumlu; 26 Şubat.
 

Ahmet Davutoğlu.jpg
Ahmet Davutoğlu / Fotoğraf:AA


Ben o gün bana o soru sorulduğunda işte biri cumhurbaşkanı biri başbakandı; ben “yolları ayrılacak” dedim.

Ben böyle yine pat diye bir şey söyledim, tıpkı bu yayında olduğu gibi, ama tabii o yayında kaldırmadı sıkıntı oldu. Ama sonrasında zaten yine olan oldu, sağolsun astroloji beni yanıltmadı.

Bana göre ben o günlerden Sayın Davutoğlu haritasını biliyorum; ama bana derseniz ki o yıllardan ‘Davutoğlu’nun haritasında büyük bir ivme var mı’ ben şimdi onun için çok iddialı bir şey söyleyemem.
 

Ali Babacan.jpg
Ali Babacan / Fotoğraf: AA​​​​​​​


Ama Babacan 67 doğumlu ve dolayısıyla 60 kuşağını zaten gökyüzü çok destekliyor. ‘Çok büyük bir ivme mi kazanacak’ derseniz, bana göre 2020’de hem yıldızı parlayacak ama Türkiye'de Hulisi Akar; onun kadar parlak bir harita da yok açık söylemek gerekirse.

Yani bugün seçim yapılsa sandıktan bana göre Hulusi Akar çıkar diyecek kadar yıldızı parlak. Ama tabii ki bu benim astrolojik bilgim ve onun arkasındaki fırsatları söyleyebilirim. 


"Belediyeler önümüzdeki 7 yıl içinde özelleşecek"

Derseniz ki işte CHP, CHP’de dengeler kesinlikle değişecek, bugün belediye başkanlarının ve yerleri bence değişecek. Çünkü ben bunu geçen seneki kitabımda da belediye başkanlarıyla ilgili, belediye başkanlarının da partilerin de güçlerin de yerleri değişecek.

Belediyelerde yönetim şekilleri de değişecek, tüzüklerde yayınlanacak. Yani seçilen de belli bir yerden sonra çok farklı bir dönüşümden geçeceğini iddia etmiştim. 

Hala da onun iddiasındayım, bana göre belediyeler önümüzdeki 7 yıl içinde özelleşecek. Yani böyle bir çalışma altyapısı bence söz konusudur.

Türkiye'de bunu masaya yatırmışlar mıdır ya da işte önümüze konuldu mu, biliniyor mu bilmiyorum. Bununla ilgili bilgim yok. 

Ama bildiğim bir şey var ki Türkiye Cumhuriyeti haritasına baktığınızda uzun vadede yeni dünya üzerinde belediyelerin özelleştirileceğini veya çok daha farklı bir yönetim şekline döneceğine önümüzdeki 7 yıl projekte ediyor bana. 


"Statlar dolucak, taşacak; yeşil sahalar asla ara vermeyecek"

- Futbolda neler olacak? Futbolda ligler açılmışken dengeler nasıl değişebilir?

Şunu biliyorum ki UEFA'nın Türkiye Türk futboluna çok ciddi yaptırımlar olacak, onu net bir şekilde söyleyebilirim. 

Ve Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, 67’lidir; özellikle istifa eden Fikret Orman 67’li. Farkında mısınız, bir 67’li furyası aslında ortada bir 60 kuşağı var…  

Kulüp başkanlarının, kulüplerle ilgili, ekonomik konuları ile ilgili, transferleri ile ilgili, yönetim şekilleri, hatta siyasetle ilgili ilişkileri bile birçok değişiklik var. 

Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri inanılmaz konuşuyoruz, bunları çok net söyleyebilirim. Eskisi gibi transferlerin olmayacağını net bir şekilde yorumlayabilirim. 
 

futbol aa.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​


Statlar dolucak, taşacak; Kovid-19 ne kadar etkiledi, -bugüne kadar evet etkiledi; kulüp başkanları sağlık sorunu yaşadı, hepsine tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletebilirim- ama dengeler bence çok futbolunda ne kadar çok değişirse değişsin yeşil sahalar asla ara vermeyecek.

Buna eminim, çünkü Türkiye 2020’nin ikinci yarısında bir kulüp başkanları çok konuşacak, iki siyasi partilerin liderlerini çok konuşacak.
 

AA.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​


"Aynı karenin içinde Aziz Yıldırım, Ali Koç'u görürseniz şaşırmayın"

- Kulüp başkanlarında bir değişiklik öngörüyor musunuz? 

Yani benim 2019 kitabımı da çok net yazmıştım; “Fikret Orman kırmızı kart çekip gidecek” filan gibi böyle çok net bir yorumum vardı.

Bence Galatasaray kulübündeki bu kulübün içindeki ikilik yani oradaki bir ayrışma olduğunu iddia ediyor, tabii bunu kulübün haritası iddia ediyor.

Kulübün kuruluş tarihinden çıkarım. Ama unutmayın ki dün kurulmadı Galatasaray kulübü. 

Bence bu içerideki dengeler dışarı taşacak, yani kulübün içinde ne kaynıyorsa bunu Türk futbolunda bütün taraftarlar değerlendirecek, çok masaya yatırılacak ve dengeler değişecek.

Ali Koç şimdi gitmez; onu net söyleyebilirim, eğer onu sorulacak olursanız.
 

Ali Koç.jpg
Ali Koç / Fotoğraf: AA​​​​​​​


Aziz Yıldırım da mutlaka konuşulur, yine 2020’de sahneye çıkar; çünkü Aziz Yıldırım'ın gideceğine Ali Koç'un geleceğini söyleyen astroloğum bu arada.

Ali Koç'un geleceğini, ama geldiğinde de üzüleceğini yazan kadınım aslında baktığınızda. Yine yıllara göre anlatmıştım. 


"Ortada kalmış bir ilişki var, bir rövanşı olur diye düşünüyorum"

Aziz Yıldırım tekrar sahneye çıkar, çünkü haritasına göre bir 50 kuşağından geliyor söyleyecekleri mutlaka olacaktır. Ki yay burcu, o yüzden de bir yerde aynı karenin içinde Aziz Yıldırım, Ali Koç'u görürseniz hiç şaşırmayın.

- Eskisi gibi… 

Hiçbir şey artık eskisi gibi değil, ama burası çok enteresan ayrılmışlardı onların bence -tabii haritalarına göre, yani birisi 50 kuşağından yay burcu birisi koç burcu adı Ali Koç ve aynı zamanda 67’li- bence burası biraz şaşırtır.

Çünkü orada ortada kalmış bir ilişki var, bir rövanşı olur diye düşünüyorum.

- Çok çok teşekkür ediyorum, ağzınıza sağlık. Eklemek istediğiniz bir şey var mı sevgili Zeynep Turan?..

Yani tabii internet ortamında çok teşekkür ederim beni misafir ettiğiniz için. Şöyle söyleyebilirim. eğer anlattıklarımı biraz karışık buluyorsanız, son iki kitabımı alırsanız, bu söylediklerim böyle tane tane yazdım. 

Astroloji biraz karışıktır maalesef, karışık anlatmak gerekiyor. Biraz sadeleştirmeye çalışsam da maalesef ne yaparsam yapayım hikaye biraz karışık olabiliyor.

Ki konuştuğumuz kişiler de gerek Türk futbolunda gerek dünyada enteresan isimleri ve davranışları olan liderler. O yüzden de bazen tanımlarken zorlanmış olabilirim.

Eğer gerçekten astrolojiden, liderlere ve dünyaya ve siyasete, özellikle Kovid-19’a astoloji üzerinden bakmak istiyorsanız ‘2020 Şifreler Çözülüyor’ kitabını tavsiye ederim. 

Çok uzun uzun, tane tane anlattım. Dünya bizi şaşırtmaya devam edecek. Bakalım neler olacak… 

-  Ağzınıza sağlık, çok teşekkürler tekrar katıldığınız için…

Ben teşekkür ederim

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU