ABD’de polislerin protesto edildiği gösteriye ateş açıldı: En az 7 kişi vuruldu

Siyahilere yönelik şiddetin protesto dalgasına yol açtığı ABD'nin Louisville kentindeki gösteride silah sesleri duyuldu

Polis 7 kişiyi kimin vurduğunu söylemek için henüz erken olduğunu ifade etti (Jada W./AP)

Minnesota Valisi Tim Walz, siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından büyüyen olayları kontrol altına alabilmek için acil durum ilan ettiğini ve bölgeye Ulusal Muhafızları gönderdiğini açıklarken, Kentucky eyaletinin Louisville bölgesinde de ortalık karıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mart’ta yine polis tarafından evinde öldürülen Breonna Taylor’ı hatırlatmayı amaçlayan gösteriye katılan yüzlerce kişi silah sesleri duydu.

AP haber ajansına e-postayla açıklama yapan polis sözcüsü Lamont Washington, en az 7 sivil vatandaşın vurulduğunu ve yaralılardan en az birinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Bölgedeki polis memurlarının görev silahlarıyla ateş açmadığını vurgulayan polis sözcüsü, bazı kişilerin gözaltına alındığını ifade etti. Kimin silahını ateşlediği konusunda bir şey söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer, gece yarısından önce Twitter ve Facebook'tan yaptığı paylaşımlarda, Breonna Taylor'ın annesinin adalet için uğraşırken barışçıl davranılması arzusunu aktararak, göstericilere "sükunet" çağrısında bulundu.

29louisville-1-jumbo.jpg

26 yaşındaki acil servis teknisyeni Breonna Taylor, 13 Mart'ta Louisville narkotik birimi dedektifleri tarafından evinin ön kapısında 8 kez vurularak öldürülmüştü. Taylor'ın evinde uyuşturucu madde bulunmamış ve ailesi bu ayın başında polise dava açmıştı.

Dava açılmasından sonra Taylor’un ölümü, Ahmaud Arbery’nin öldürülme anlarıyla birlikte pek Amerikan gazetesinde manşet olmuştu.

ABD’de polis şiddeti, bir memurun uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvaran George Floyd'un 25 Mayıs'taki ölümünden sonra tekrar büyük gösterilere ve şiddet eylemlerine yol açtı.

Olayın gerçekleştiği Minneapolis’te şiddetli gösteriler yapılırken, ABD’nin pek çok yerinde protesto eylemi görüldü.


Independent Türkçe, AP, AA

DAHA FAZLA HABER OKU