İngiltere siyahi adama yönelik polis şiddetini tartışıyor: Emniyet soruşturma başlattı

Görüntüler, online platformlarda birçok kez paylaşıldı. Kullanıcılar, yaptıkları paylaşımlarda harekete geçilmesi için çağrıda bulundu

Zamira Rahim - The Independent 

Batı Midlands polisi, sosyal medyada binlerce paylaşılan bir video için soruşturma başlattı. Videoda yüzleri tanımlanamayan bir grup polisin bir adama defalarca kez vurduğu görülüyor.

Görüntülerde, siyahi bir adamın çevresini saran üniformalı bir grup erkek polisle bir kadın polis yer alıyor.

Bir polisin biber gazı kullanarak, adama defalarca vurduğu videoda, siyahi adamın kendini korumak için eğildiği ve ellerini kaldırdığı görülüyor. Ayrıca yerde duran bir koltuk değneği de göze çarpıyor.

Sekiz saniyelik video, üniformalı polislerden birinin çekim yapan kişiye yönelip kapıyı kapatmasıyla sona eriyor.

Çekimlerin nerede ve ne zaman yapıldığı belirsizliğini korusa da görüntüler, sosyal medya kullanıcılarının öfkelenmesine ve polis şiddetine karşı harekete geçmek istemesine neden oldu. Birçok kullanıcı, “sözde” zanlının Müslüman olduğunu düşündü.

Bir Twitter kullanıcısı görüntüleri, şöyle yorumladı: 

 

“Görünüşe göre İngiliz polisinin vahşeti Müslümanlara karşı çok dürüst. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen bana ulaşsın. #MüslümanlarYaşıyor”

 

Birçok kullanıcı, görüntülerin bir aldatmaca olduğunu düşünse de Midlands polisi görüntülerdeki şahısların polis görevlisi olduğunu doğruladı ve memurların vücut kameralarından gelen görüntülerin incelendiğini söyledi.

Teşkilatın resmi Twitter hesabından gelen açıklamadaysa şu ifadeler yer aldı: 

 

“Midlands polisi, siyahi bir adamın bir grup memur tarafından şiddete uğradığı görüntülerle ilgileniyor. Video, memurların vücutlarına takılı kameralardan elde edilen görüntülerle birlikte inceleniyor.”

 

Kullanıcıların spekülasyonları olayı daha önce Humberside Polis Departmanı’ndan uzaklaştırılan altı memurla ilişkilendirse de Midlands Teşkilatı iddiaları kesin bir dille yalanladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent’ın elde ettiği verilere göre, görüntüleri inceleyen Büyükşehir ve Humberside polisi, olayın düzmece olduğundan da şüpheleniyor.

Memurlar, videoda görünen kıyafetleri ve yelekleri İngiltere polisinin giysileriyle eşleştirmeye çalışıyor. Ayrıca, üniformaların üzerindeki armaların eksik olup olmadığını inceliyor.

Video, sonraki yorumlara cevap vermeyen, @Mohamma96638981 kullanıcı adına sahip bir hesaptan, Cumartesi akşamı 20.38’de, Twitter’da paylaşıldı.

Tweet, 27 bin’den fazla Retweet alırken, videoyu içeren diğer tweetler de binlerce kez paylaşıldı.

Video, ayrıca, polis şiddetine karşı paylaşımlar yapan “Adalet ya da Her Neyse” adlı bir Facebook sayfasından da saat 22.01’de paylaşıldı ve 61 binden fazla görüntülenme sayısına ulaştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU