NASA astronotları Musk'ın tasarladığı uzay kostümlerini tanıttı

SpaceX'in Dragon kapsülüyle gerçekleştirilecek uzay görevinin çarşamba günü gerçekleştirilmesi planlanıyor

Musk'ın roketine verdiği ismin, Star Wars'ta Han Solo'nun kullandığı Millennium Falcon aracından esinlendiği belirtildi (AP)

Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX’in uzaya göndereceği ilk astronotlar uzay görevinde kullanılacak kıyafetleri tanıttı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA) ve SpaceX’in birlikte gerçekleştireceği uzay görevinin çarşamba günü gerçekleştirilmesi bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demo-2 ismini taşıyan uzay görevi kapsamında SpaceX şirketi uzaya ilk kez astronot gönderecek. Öte yandan NASA da en son Kennedy Uzay Merkezi’nden gönderilen uzay aracından sonra yaklaşık 9 yıllık bir sürenin ardından ilk kez astronotların yer aldığı uzay görevi gerçekleştirecek.

27 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek uzay görevi için hazırlıklar devam ederken astronotların kalkış öncesi “kostümlü prova” yaptığı ifade edildi.

Phys.org'un haberinde dikkat çeken kostümlerin renk koordinasyonunun arkasında hem SpaceX’in hem de Tesla’nın tasarımlarında önemli pay sahibi olan Elon Musk’ın olduğu belirtildi.

Yeni uzay kıyafetlerini tanıtan NASA astronotları Doug Hurley ve Bob Behnken’i uzay görevinin gerçekleşeceği gün Tesla Model X aracının taşıyacağı aktarıldı.

 

ap.jpg
Görevin gerçekleştirileceği gün astronotların 1960'larda inşa edilen Kennedy Uzay Merkezi'nde hazır olacağı belirtildi (AP)

 

AP’ye konuşan Hurley, “Gerçekten güzel ve bence bunun en büyük kanıtı 10 yaşındaki oğlum bana ne kadar havalı olduğumu söylüyor” ifadelerini kullandı.

Kapsülün tasarımına yönelik konuşan Hurley, “SpaceX elinden gelen her şeyi yaptı” dedi.

Aracın görünümü ve iç yapısı da dahil diğer her şeyi mükemmel hale getirmek için eşit derecede sıkı çalıştılar.

Asıl testinse Çarşamba günü Hurley ve Behnken’in SpaceX Falcon 9 roketinin üstündeki SpaceX Dragon astronot kapsülüne çıktığı zaman görüleceği aktarıldı.

Bu uzay göreviyle birlikte tarihte ilk kez özel bir şirketin yörüngeye astronot göndereceği belirtildi. Şu ana kadar sadece ABD, Rusya ve Çin hükümetlerinin bunu gerçekleştirildiği ifade edildi.

SpaceX’ten Benji Reed, “Kıyafetlerin hem rahat hem de ilham verici olması önemli” diye belirtti.

Fakat hepsinden önemlisi kıyafetler ekibi güvende tutacak şekilde tasarlandı.

 

Independent Türkçe, Phys.org

DAHA FAZLA HABER OKU