Van’da çığ altında kalan araçlar aylar sonra ortaya çıktı

Karların erimeye başladığı bölgede 4 araçtan ikisi ortaya çıkarken, diğer iki 2 aracın ise yoğun kardan dolayı hala görülmediği belirtti

Van’ın Bahçesaray ilçesinde geçen şubat ayında meydana gelen ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği çığ felaketinde kara gömülen araçlar, havanın ısınmasıyla birlikte ortaya çıktı.

Karların erimeye başladığı bölgede 4 araçtan ikisi ortaya çıkarken, yoğun kar kütlesinden dolayı 2 aracın ise henüz kar altında olduğu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baz istasyonu kurmak için bölgeye giden ve meydana gelen çığda hayatını kaybeden GSM operatörü personeline ait araç ile 4 Şubat tarihinde düşen ilk çığı temizlemek için yol açma çalışmasına katılan iş makinesinin karlar atından 4,5 ay sonra ortaya çıkışı görüntülere yansıdı.

Uygun ortamın sağlanması durumunda araçların bölgeden kurtarılacağı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Van’ın Bahçesaray ilçesinde 4 Şubat 2020 tarihlerinde meydana gelen çığ faciasında bir iş makinesi ve bir minibüs karlar altında kalmıştı.

İş makinası ve minibüsteki yedi kişi kurtarılırken, 5 kişi de hayatını kaybetmişti. Daha sonra çığ altında kalan iki kişi için kurtarma çalışması başlatıldı.

Çalışmaların yapıldığı noktaya 5 Şubat günü sabah saatlerinde bir kez daha çığ düştü. Aralarında güvenlik görevlilerinin de olduğu 35 kişi yaşamını yitirdi. İlk olayda 7, ikinci olayda 35 kişi öldü.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU