Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Türkiye’nin Suriye politikası ve bölgedeki faaliyetlerine yönelik ifadeleri üzerine yazılı açıklama yaptı.
Türkiye’nin bölgesinde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmayacağını belirten Destici, Ankara’nın bölgesel politikalarının başka ülkelerin beklentilerine göre şekillenmeyeceğini söyledi.
Destici, Türkiye’nin terör yapılanmalarına izin vermemesi, savaşlar nedeniyle yerlerinden edilenlere sahip çıkması, Irak ve Suriye’de Türkmenlerin haklarını savunması ve İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstermesinin İsrail yönetimini rahatsız ettiğini savundu.
“Haksızlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz”
Türkiye’nin bölgesinde kendisini doğrudan ilgilendiren gelişmelere müdahil olmaya devam edeceğini ifade eden Destici, ülkenin yalnızca kendi güvenliği açısından değil, bölgede yaşanan haksızlık ve zulümlere karşı da sorumluluk taşıdığını belirtti.
Destici, “Bölgemizde bizi ilgilendiren her duruma müdahale etmeye, işlenen haksızlıkların ve suçların karşısında durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“İsrail’in hangi hayali kurduğu bizi ilgilendirmiyor”
Netanyahu’nun Türkiye’nin Suriye’deki varlığına ilişkin sözlerine de yanıt veren Destici, İsrail yönetiminin Türkiye’ye yönelik hesaplarının Ankara’nın politikalarını değiştirmeyeceğini söyledi.
Destici açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“İsrail’in hangi hayali kurduğu, hangi rüyayı gördüğü bizi ilgilendirmiyor. Bu tip durumlar için önceki nesillerin bir sözü vardır: ‘Köpeklerin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı.’”
ANKA