Kudüs'te bayram namazından önce İsrail polisi ile Filistinliler arasında arbede: 4 kişi gözaltına alındı

Ramazan Bayramı namazını Doğu Kudüs'te yer alan ve yeni tip koronavirüs önlemleri nedeniyle kapalı olan Mescid-i Aksa'nın kapılarında kılmak isteyen Filistinliler ile İsrail polisi arasında gerginlik yaşandı

Doğu Kudüs'te yaşayan çok sayıda Filistinli, Ramazan Bayramı namazını Kovid-19 nedeniyle kapalı olan Mescid-i Aksa'nın kapılarında kılmak için Harem-i Şerif'in de içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesine geldi.

İsrail polisi, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle açık alanda en fazla 50 kişinin toplu ibadet etmesine izin verilmesini gerekçe göstererek Eski Şehir'in kapılarına barikatlar kurdu ve Filistinlilerin Mescid-i Aksa'nın kapılarına ulaşmasına engel olmaya çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filistinliler, bayram namazını Mescid-i Aksa'nın kapılarında eda etti

Barikatları aşarak Mescid-i Aksa'nın kapılarında bayram namazını kılmak isteyen çok sayıda Filistinli ile İsrail polisi arasında arbede yaşandı.

İsrail polisi, en az 4 Filistinliyi sert şekilde gözaltına aldı.

Yaşanan arbedenin ardından Filistinliler barikatları aşarak Mescid-i Aksa'nın kapılarına ulaştı.

İşgalin ve salgının gölgesinde ramazan bayramına giren Filistinliler, bayram namazını Mescid-i Aksa'nın kapılarında kıldı.

Koronavirüs nedeniyle 2 ayı aşkın süredir kapalı olan Mescid-i Aksa'nın Ramazan Bayramı'ndan sonra yeniden ibadete açılacağı duyurulmuştu.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU