Naomi Osaka, 37 milyon dolarla tüm zamanların en çok kazanan kadın sporcusu oldu

Forbes dergisinin hazırladığı listeye göre geçen yılın en fazla kazanan kadın sporcusu Japon tenisçi Naomi Osaka oldu. Genç tenisçi, 37 milyon 400 bin dolar kazanarak zirvede Serena Williams'ı geride bıraktı

Naomi Osaka, kariyerinde ABD ve Avustralya'da olmak üzere iki kez şampiyonluk yaşadı / Fotoğraf: Reuters

Japon tenisçi Naomi Osaka, 37 milyon 4  milyon dolarlık geliriyle son bir yılda en fazla kazanan kadın sporcu unvanını elde etti.

Forbes dergisinin hazırladığı ve en çok kazanan kadın sporculara yer verilen liste maaş, sponsor gelirleri ve bonuslar dahil edilerek hazırlandı.

22 yaşındaki Japon tenisçi Naomi Osaka, 37 milyon 400 bin dolarlık kazancıyla son 4 yıldır zirvede olan ABD'li tenisçi Serena Williams'ı geride bırakarak listenin zirvesinde yer aldı.

 

Son 10 yılın en çok kazananları - Forbes.JPG
Son 10 yılın en çok kazanan kadın sporcuları / Grafik: Forbes

 

Naomi Osaka, geçen yıl 29 milyon 200 bin dolarlık kazancıyla zirvede yer alan Serena Williams'ın ardından 24 milyon 300 bin dolarlık geliriyle listenin ikinci sırasında yer alıyordu.

Tüm zamanların en çok kazananı oldu

Japon tenisçi, 2011-2015 yılları arasında 5 kez en çok kazanan kadın sporcu olan ve 2015'te 29 milyon 700 bin dolar kazanan Maria Sharapova'yı da geçerek tüm zamanların en çok kazanan kadın sporcusu olarak tarihe geçti.

2018'de ABD Açık'ta Serena Williams'ı yenerek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanan Osaka, aynı zamanda bir Japon tenisçinin elde ettiği ilk Grand Slam zaferini de elde ederek önemli bir rekora imza attı. 

Genç yıldız, 2019'da Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde karşılaştığı Çek tenisçi Petra Kvitova'yı 76-5-7 ve 6-4'lük setlerle 2-1 mağlup ederek turnuvadaki ilk, kariyerinin ikinci Grand Slam şampiyonluğunu kazanmasının yanı sıra bu galibiyetle ilk kez dünya 1 numarası oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU