100 yaşındaki adam oruç tutarken bahçesinde 100 tur atarak pandemi mağdurları için 1,4 milyon lira topladı

Dabirul İslam Choudhury, “Hayatlarımızın bu en eşi benzeri görülmemiş döneminde el ele, omuz omuza verebildiğimizi kanıtladık” diyor

100 yaşındaki Dabirul İslam Choudhury (Ramazan Aile Taahhüdü -RFC)

Birleşik Krallık'ta (BK) 100 yaşındaki bir Müslüman, ramazan ayında oruç tutarken bahçesinde yürüyerek attığı turlarla Kovid-19 yardımı için 170 bin sterlin'den (yaklaşık 1,4 milyon TL) fazla para topladı.

Yüzbaşı Tom Moore'unkine benzer bir girişimde bulunan St. Albanslı Dabirul Islam Choudhury, 23 Mayıs Cumartesi günü sona erecek Müslümanların kutsal ramazan ayı boyunca bahçesinde 100 tur atacağına dair kendisine meydan okumuştu.

Bağış toplama sayfasında Choudhury'nin Britanyalı-Bangladeşli televizyon yayımcısı Channel S tarafından yürütülen Ramazan Aile Taahhüdü (RFC) Kovid-19 Krizi Girişimi için para topladığı belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplanan paralar "BK ve Bangladeş'tekilerin yanı sıra 50'den fazla ülkedeki Kovid-19 mağdurlarına" dağıtılacak.

Choudhury bağış kampanyasını ramazan ayı boyunca sürdürürken orucunu tutmaya da devam etti.

İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer, 21 Mayıs Perşembe günü paylaştığı tweet'le Choudhury'nin bağış toplama kampanyasına destek verdi.

Starmer yaptığı paylaşımda, “@UKLabour adına bu inanılmaz bağış toplama girişimi için Dabirul İslam Choudhury'ye teşekkür etmek istiyorum. BK ve Bangladeş'te koronavirüsten etkilenenler için kendisinin şu anda 150 bin sterlin'den fazla para topladığını biliyorum” ifadelerini kullandı.

Choudhury'nin başlangıçta hedefi bin sterlin (yaklaşık 8 bin TL) toplamaktı ama bu hedefe zaten bağış kampanyasını başlattıktan saatler sonra ulaştı.

100 yaşındaki Choudhory, 8 bin 800'den fazla kişinin destek verdiği kampanyasına bağış yapan herkese şükranlarını dile getirdi.

Choudhury, "Cömert bağışlarınız için teşekkür ederim" dedi.

Hayatlarımızın bu en eşi benzeri görülmemiş döneminde el ele, omuz omuza verebileceğimizi kanıtladık.
 

Dabirul İslam.jpg
Dabirul İslam Choudhury (Channel S TV)


Choudhury ayrıca NHS Charities Together (BK Ulusal Sağlık Hizmetleri’ne destek veren hayır kurumlarının toplandığı çatı kuruluş -ç.n.) için neredeyse 33 milyon sterlin (yaklaşık 273 milyon TL) topladıktan sonra kendisine şövalye ünvanı verilecek Yüzbaşı Tom Moore'u da tebrik etti.

Choudhury, "Yüzbaşı Sir Thomas Moore'u, NHS servisimize bağış toplama amacıyla gösterdiği örnek gayretten ötürü layık görülen şövalyelik ünvanı için tebrik ederim" diye konuştu.

100 yaşındaki Chouldhury, 1 Ocak 1920'de bugünkü Bangladeş'e karşılık gelen Britanya Assamı'nda doğdu. 1957'de İngiliz edebiyatı okumak üzere Londra'ya taşındı.

Başarılı bir şair olmasının yanı sıra St. Albans'ta bir topluluk lideri oldu.

Channel S TV sözcüsü, PA haber ajansına yaptığı açıklamada, Choudhury'nin “insanlar bağışta bulunduğu sürece yürümeye devam etmede kararlı olduğunu” söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU