Diyanet İşler Başkanı Erbaş'tan İzmir'deki olaya tepki: Yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez

Erbaş, İzmir’de cami hoparlörlerinden müzik yayını yapılması sonrası başlatılan soruşturmanın takipçisi olacaklarını ifade etti

Fotoğraf: AA

İzmir Müftülüğünün ses sistemi sabote edilerek bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir açıklama yaptı.

Erbaş, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, yapılan bu eylemin çirkin bir saldırı olduğunu ve asla kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Erbaş şunları kaydetti:

İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bu hadiseyle ilgili suç duyurusunda bulunulmuş; bu provakatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız

 

Ne olmuştu?

Dün ikindi ezanı okunmasından kısa bir süre önce meydana gelen olayda, dddiaya göre camilerin merkezi sisteminin frekansına korsan olarak giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, İzmir’deki birçok camiden İtalyanca ’Çav Bella’ şarkısını yayınladılar.

Cami hoparlörlerinden gelen müzikle şaşkına dönen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameraları ile kaydedip sosyal medyada paylaştı.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine İzmir İl Müftülüğü, yayını yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU