Soyer’den camilerde Çav Bella çalınmasına tepki: Bu provokasyonu kınıyorum

“Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim”

Fotoğraf: AA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehrin çeşitli bölgelerinde bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişiler tarafından 'Çav Bella' çalınmasını kınadı.

İzmir'de dün akşam saat 17.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olarak cami hoparlörlerinden 'Çav Bella' çaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu ifadeleri kullandı:

Mübarek Ramazan ayının sonunda milletçe bayrama hazırlanırken İzmir'de dün bazı camilerin minarelerinden şarkı çalınması benimle birlikte tüm İzmirlileri üzmüştür. En fazla birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor.

Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı camilerin bazılarının ses sistemine girerek bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri, emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk adaleti önüne çıkacağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz. Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir'in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum.

İnce: En ağır ceza verilmeli

Olaya CHP cephesinden bir tepki de Muharrem İnce’den geldi.

İnce, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

Cami minarelerinden müzik yayını yapılması, Çav Bella çalınması ahlaksızlıktır, terbiyesizliktir, saygısızlıktır. Bunun sorumlusu kimse bulunmalı ve en ağır ceza verilmelidir.

Dün, İzmir Müftülüğünün ses sistemi sabote edilerek bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmıştı. Konuya ilişkin İzmir Müftülüğü, inceleme başlatmış ve suç duyurusunda bulunulmuştu. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişilerle, destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU