Süleymaniye idaresinin Kerkük Valisi Cuburi’ye teslim ettiği 150 IŞİD'li tepkiye neden oldu

Irak Kürdistan Bölgesi’nde hükümet ortağı Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği, yakaladığı 150 IŞİD’liyi Kerkük Valisi Rakan Cuburi’ye teslim etti

KYB’nin Kerkük Valisi Cuburi’ye teslim ettiği 150 tutuklu IŞİD’li tepkiye neden oldu / Fotoğraf: AFP

Irak Kürdistan Bölgesi’nde (IKB) hükümet ortağı Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Kerkük’ün Havice bölgesinde yakaladığı ve uzun süredir tutuklu olan IŞID mensuplarını teslim etmesi tepkiye neden oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kürdistan Yurtseverler Birliği Kerkük Sorumlusu, IŞİD sonrası tutuklanan örgüt mensuplarının teslimi için KYB’nin Kerkük yönetimi ve Vali Rakan Cuburi ile bir anlaşma yaptıklarını söyledi.

Kerkük yönetimine teslim edilen IŞİD’lilerin akıbeti bilinmezken Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, tutuklu örgüt üyelerinin serbest bırakılmadığı bilgisini paylaştı.

“Peşmerge’nin öldürülmesinde rol oynadılar”

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük-Germiyan Sorumlusu Adnan Kerkuki de KYB tarafından teslim edilen örgüt mensuplarından bazılarının peşmergelerin öldürülmesinde, bazılarının da Kerkük saldırısında yer aldıklarını aktardı.

Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Parlamentosu İçişleri Komitesi Üyesi Rızgar İsa ise konuyla ilgili soruşturma başlatılacağını belirterek, uluslararası toplumun IŞİD’lilerin serbest bırakılması konusunda tavır alması gerektiğini zira örgütle mücadelenin uluslararası işbirliği gerektirdiğini vurguladı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU