George Best'in eski eşi Angela, efsane ismi anlattı: Rehabilitasyondaki kadınlarla bile beni aldattı

Manchester United'ın efsane oyuncusu ve "1969'da kadınları ve alkolü bıraktım. Hayatımın en kötü 20 dakikasıydı" sözleriyle hafızalara kazınan George Best'in eski eşi Angela MacDonald-Janes, yıldız ismin bilinmeyenlerini paylaştı

George Best / Fotoğraf: manutd.com

Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın efsane oyuncusu George Best’in eski eşi Angela MacDonald-Janes, yıldız futbolcunun alkolizm ve depresyon sorunlarının kendisi ve oğulları Calum üzerindeki etkilerini anlattı. 

Skor'da yer alan habere göre, efsane futbolcu ile 6 yıl evli kalan Angela, George ile tanıştığında nasıl bir zorluğa bulaştığını bilmediğini ifade ederek, "Onu sevmemek imkansızdı, herkes severdi. Tatlı ve sevgi dolu bir adamdı" dedi. 

 

George Best - Manchester United.jpg

George Best / Fotoğraf: manutd.com

 

George Best'in rehabilitasyona gitmeyi iki kere denediğini kaydeden Angela, şu itirafı yaptı:

Ama tamamen faydasızdı. Klinikteki kadınlarla bile beni aldatmasından başka bir sonucu olmadı. George’tan vazgeçmek istemedim. Bunu düzeltmenin bir yolu olmalı dedim. Ama çözüm bulamadık. Şimdi anlıyorum ki George düzelmek istemiyordu.

George Best’in meşhur partilerini kontrol etmek istediğini ancak bunun sonucunda hep başarısız olduğunu kaydeden Angela, şu ifadeleri kullandı: 

Bir alkolikle evli olmak kişiyi çok çirkin, kötü birine dönüştürüyor. İçki içtiğinde kusmasını sağlayan ilacı aldığını dilini kaldırıp kontrol ederdim ama o ilacı dişi ile dudağının arkasına sakladığını görürdüm. İlaçları ceplerinde bulurdum. Bir kere durum o kadar kötü hale geldi ki çayına uyku ilacı koydum ve 24 saat boyunca uyudu. Çok korktum onu bir daha yapmadım. Arkadaşlarına içmesine izin vermeyin derdim ama onların umrunda değildi.

 

George Best 19761 - Twitter.jpg

Best'in ilk eşinden bir oğlu bulunuyor / Fotoğraf: Twitter

 

"11 yaşındaki oğlu Callum'u otelde bırakıp içki içmeye gitti"

Evliliklerinin 3. yılında oğulları Calum’un doğduğunu ve sonrasında George Best’in 2 hafta ortadan yok olduğunu kaydetti.

Bu olaydan 1 yıl sonra Best ile ayrı yaşamaya başlayan Angie, ABD’de kalırken Calum ise babasını görmek için düzenli olarak İngiltere’ye gidiyordu.

Goerge Best’in otel odasında 11 yaşındaki Calum’u bırakıp içmeye gittiğini ileri süren Angie, şunları söyledi: 

Calum çok kötü hikayelerle geri gelirdi. Elimden bir şey gelmiyordu. Kızmak sorunu çözmeyecekti. George bırakın babalık yapmayı, burnunun ötesini göremeyen bir insandı ama Calum’un onu görmesini hiç engellemedim. Bir çocuğun hem anneye hem babaya ihtiyacı var.

 

George Best 1976 - Twitter.jpg

Best, Manchester United'da elde ettiği zaferlerde adını kulübün tarihine yazdırdı / Fotoğraf: Twitter

 

George Best kimdir?

22 Mayıs 1946'da Kuzey İrlanda'nın Belfast şehrinde doğan George Best, ilk profesyonel sözleşmesini 1963'te ileride efsanesi olacağı ve Manchester United ile yaptı.

1974'e kadar Manchester United'ın formasını terleten Best, çıktığı 470 müsabakada 179 gol kaydederek kulübün efsaneleri arasına ismini yazdırdı.

"Kırmızı Şeytanlar" ile 1964-65 ve 1966-67'de iki kez lig ve İngiltere Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Best, 1967-68 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'na uzandı.

 

George Best - Reuters.jpg
Best, Manchester'daki birçok evin duvarında yerini almış / Fotoğraf: Reuters

 

1968'de İngiltere'de yılın futbolcusu seçilen efsane oyuncu aynı yıl Ballon D'Or ve İngiltere Futbol Yazarları Birliği (FWA) Yılın Futbolcusu" ödüllerinin de sahibi oldu.

1968'de gol kralı olan Best'in kariyeri, sonraki yıllarda hep düşüşe geçti. 1974'te 27 yaşındayken Manchester United'dan ayrılan Best, sırasıyla Güney Afrika, İrlanda, ABD, İskoçya ve Avustralya'da futbol yaşantısına devam etti.

Kuzey İrlanda Milli Takımı ile 37 kez sahaya çıkan Best, 9 gollük katkı sağladı.

 

George Best - Manchester United6.jpg

George Best, 1988'de futbola veda etti / Fotoğraf: manutd.com

 

8 Ağustos 1988'de Kuzey İrlanda'daki Windsor Park'ta George Best için jübile maçı düzenlendi.

Maçı izlemeye gelen seyirciler arasında Manchester United efsanelerinden  Matt Busby ve Best'i futbol dünyasına kazandıran Bob Bishop da bulunuyordu. Müsabakada Osvaldo Ardiles, Pat Jennings, Liam Brady, Johan Neeskens, Johnny Rep gibi önemli isimler yer aldı. Karşılaşmayı George Best'in karması 7-6 kazanırken, Best biri penaltıdan olmak üzere iki kez fileleri havalandırdı.

 

George Best - Manchester United5.jpg

Birçok onu "Futbolun James Dean'i" olarak anıyordu / Fotoğraf: manutd.com

 

Özel hayatıyla gündeme geldi

Manchester United'da oynadığı dönemde yıldız oyuncunun özel yaşantısı, tribünlerin ve Birleşik Krallık medyasının odak noktası haline gelmişti. 

"Futbolun James Dean'i" veya uzun siyah saçları, yakışıklılığıyla "Beşinci Beatle" lakabıyla anılan Best için bu şöhret; kumar, kadınlara olan aşırı tutku ve alkolizm arasında gidip geliyordu. 

1968'lerin sonundan itibaren kariyerinde düşüşe geçen Best hakkında bir hikaye şöyle anlatılır: 

Lüks otelde kahvaltı servisi için odasına giren garson, George Best'i o seneki dünya güzeliyle yatakta, büyük bir şişe şampanya ve kumardan kazanılmış binlerce pound içinde görür ve ona "Hata neredeydi George" diye sorar.

 

George Best - Manchester United3.jpg
Best, Manchester United'ın 1967-68 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanmasında önemli rol oynadı / Fotoğraf: manutd.com

 

Efsane oyuncu, "1969'da kadınları ve alkolü bıraktım. Hayatımın en kötü 20 dakikasıydı" sözleriyle hafızalardaki yerini koruyor.

Best hayatı boyunca iki kez evlendi. İlk eşi Angela MacDonald-Janes'den 1981'de oğulları Calum doğdu. 

İkinci evliliğini ise 1995'te Londra'da Alex Pursey ile gerçekleştirdi. 9 yıl evli kalan ve 2004'te ayrılan çiftin çocukları olmadı. İddialara göre Best'in evlilik dışı ilişkilerinden de iki kızı olduğu söylenmektedir. 

Best, 25 Kasım 2005'te tedavi gördü3ü hastanede akciğer enfeksiyonu ve organ yetmezliğinden 59 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU