Real Madrid, Bayern Münih ve Inter, sağlık çalışanları için özel turnuva düzenleyecek

Avrupa'nın büyük kulüplerinden Real Madrid, Bayern Münih ve Inter, "Kovid-19'un kahramanları sağlık çalışanlarına destek" için 2021'de futbolseverlerin de stadyuma alınacağı bir dönemde üçlü turnuva düzenleme kararı aldı

2021 yılında organize edilmesi planlanan turnuvanın adı "Avrupa Dayanışma Kupası" olacak / Fotoğraf: Pixabay

Avrupa futbolunun önemli kulüplerinden İspanya'nın Real Madrid, Almanya'dan Bayern Münih ve İtalyan Inter, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen sağlık çalışanlarına destek için üçlü turnuva düzenleme kararı aldıklarını açıkladı.

Üç kulüpten yapılan ortak yazılı açıklamada, "Avrupa Dayanışma Kupası" adı altında 2021 yılında organize edilecek maçların Milano, Münih ve Madrid'de oynanacağı bildirildi.

 

 

"Avrupa halkları arasında dayanışma ve kardeşlik" mesajı vermek istediklerini vurgulayan Real Madrid, Bayern Münih ve Inter kulüpleri, oynanacak maçlardan elde edilecek gelirlerin "Kovid-19 ile mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanları için sağlık kaynaklarına aktarılacağını" duyurdu. 

Üç takım arasındaki karşılaşmaların, resmi maç takvimlerine göre 2021 yılında oynanacağı ve futbolseverlerin stadyumlara alınmasına izin verilen bir dönemde olacağı kaydedildi.

Sağlık çalışanlarından bir temsilcinin de davet edileceğinin bildirildiği açıklamada, şöyle denildi:

Tüm maçlarda ev sahibi kulüp, salgınla mücadeleye devam eden sağlık çalışanlarından bir temsilciyi davet edecek. Üç kulüp olarak, bu kahramanlara olan saygımızı, teşekkürlerimizi ve dayanışmamızı göstermek istiyoruz.

Dünyada son verilere göre 4 milyon 910 binden fazla Kovid-19 vakası tespit edilirken 320 bin 448 kişi yaşamını yitirdi. Öte yandan 1 milyon 920 bine yakın insan sağlığına kavuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU